25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Θα παίξει τέσσερα ματς στην Πόλη!

Μετά το αποψινό break της Εφές μέσα στο ΣΕΦ, μου φαίνεται σχεδόν σίγουρο ότι τα ματς του Ολυμπιακού στη «Βασιλεύουσα» θα είναι τέσσερα. Λίγο αιρετικό τη βραδιά που οι «ερυθρόλευκοι» εκχώρησαν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά μάλλον κατανοητό αν στη χθεσινή τέλεια εμφάνιση της τουρκικής ομάδας (που δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί στη σειρά…) συνυπολογίσουμε και πόσο light είναι το «Αμπντί Ιπεκτσί» στους αγώνες της.


Σημείωνα προχθές, («Τι κρατάει και τι ξεχνάει ο Ολυμπιακός») κάποια σημεία που ήταν πολύ δύσκολο να επαναληφθούν και οδηγήσουν στο 2-0. Ε, δεν επαναλήφθηκε τίποτα, ούτε καν κάποια που θεωρούσα δεδομένα –όπως η εκδήλωση αιφνιδιασμών ή το μοίρασμα στο σκοράρισμα- και ήρθε η ήττα.


Ούτε τώρα πιστεύω ότι η Εφές μπορεί να επαναλάβει, έστω στο σπίτι της, όσα εκπληκτικά έκανε στο δεύτερο ματς: Παίκτης Ντάνστον με 6/6 βολές, 5/6 δίποντα και 5 ασίστ δεν υπάρχει! Ένας εφιάλτης για τους 12.000 που γέμισαν το ΣΕΦ ήταν, όχι μία απτή πραγματικότητα που θα στοιχειώσει τα «ερυθρόλευκα» όνειρα για φάιναλ φορ με ανάλογες εμφανίσεις στα επόμενα ματς. Ούτε καν serial killer Χάινεκατ με 13 πόντους σε ένα ημίχρονο, όλους με χέρια κρεμασμένα πάνω του!

Δεν γίνεται να επιτρέψει ξανά ο Ολυμπιακός 21 ασίστ στον αντίπαλό του, ούτε να τον αφήσει να φύγει με 60% στα δίποντα, τα 2/3 των οποίων λέι απ χωρίς προσωπική άμυνα.

Ο Ολυμπιακός έχει το know how για να εμφανίσει τις πραγματικές αρετές του και οι οποίες δεν εξαντλούνται στο εκπληκτικό α’ μέρος του Σπανούλη και στην all around εμφάνιση του Πρίντεζη. Αυτοί οι δύο, μαζί με στιγμές από Γιανγκ – Παπανικολάου – Γκριν (μοιραίος με το ελεύθερο άστο 3ποντο στην εκπνοή) ήταν όλη η ομάδα. Ε, δεν είναι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού, η ομάδα έχει Μάντζαρη, έχει Παπαπέτρου, έχει Μπιρτς, έχει τον άτυχο Μιλουτίνοφ, έχει Αγραβάνη, έχει Ουότερς. Έχει 10-11 παίκτες που μπορούν να προσφέρουν, όχι 5 όπως χθες.


Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σωστή άμυνα κι ας κράτησε και πάλι την Εφές κάτω από το μέσο όρο της. Δέχθηκε πολλά εύκολα καλάθια, έχασε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού (και όχι μόνο στο σύνηθες τρίτο 10λεπτο) την αυτοσυγκέντρωσή του στην επίθεση, έχασε εντελώς το μυαλό του όταν προηγήθηκε με 65-58 με το τρίποντο του Σπανούλη στο 35’. Συγνώμη, αλλά παρακολουθώντας την ομάδα όλη τη χρονιά, θεωρώ αδύνατο να επαναληφθούν όλα αυτά τα συμπτώματα σε περισσότερα από ένα από τα 2-3 ματς που απομένουν. Γι’ αυτό και η πεποίθηση ότι τα ματς του Ολυμπιακού στην Πόλη, θα είναι τέσσερα. Δύο τώρα με την Εφές και άλλα δύο στο φάιναλ φορ.


ΥΓ. Αυτός ο Ισραηλινός διαιτητής Μπάλακ, γιατί προσπάθησε να μου καταστρέψει ένα παλαιότερο άρθρο, με το οποίο υποστήριζα ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες στην Ευρωλίγκα και στη σύσταση της τετράδας του φάιναλ φορ;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ