20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Θα μας τρελάνει η Μπαρτσελόνα

Η χρονιά που τελείωσε ήταν μια από τις χειρότερες της ιστορίας της. Και η Μπαρτσελόνα θέλει να κάνει την δική της δυναμική επιστροφή φέτος. Αφού «καθάρισε» ουκ ολίγους από τους παίκτες του περσινού ρόστερ, ήρθε η ώρα να προχωρήσει και στις μεταγραφές. Το όνομα του Πιερ Οριόλα είναι αυτό που επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ο Οριόλα ήταν πέρυσι ουσιαστικά ο τρίτος ψηλός της Βαλένθια, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα. Βγήκε μπροστά μετά τον τραυματισμό του Κραβτσόφ και όντως βοήθησε τους «πορτοκαλί», ερχόμενος πίσω από τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Η Μπαρτσελόνα τον έβαλε στο στόχαστρό της, αλλά η πρώτη απόπειρα να προχωρήσει και σε συμφωνία μαζί του έπεσε στο κενό. Αφού άφησαν το θέμα για λίγες μέρες, επανήλθαν και σύμφωνα με δημοσιεύματα διατίθενται να πληρώσουν και το buy out που αγγίζει (κάθεστε;) το 1 εκατομμύριο ευρώ!

Η Βαλένθια είχε κάνει  και πρόταση αναπροσαρμογής μετά το τέλος του πρωταθλήματος στον Ισπανό σέντερ, θέλοντας να του δείξει πως εκτιμά την προσφορά του στην ομάδα, αλλά αυτός είχε αρνηθεί, έχοντας στο μυαλό του το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα. Αυτό που η διοίκηση των πρωταθλητών Ισπανίας διαμήνυσε πάντως είναι πως δεν πρόκειται να κάνει κανένα παζάρι στο θέμα της ρήτρας: Ένα εκατομμύριο ακατέβατα και όποιος θελήσει να τον αποκτήσει θα πρέπει να περάσει από το ταμείο!

Οι Καταλανοί πάντως δεν βλέπουν τα πράγματα να εξελίσσονται και ακριβώς όπως τα είχαν φανταστεί στον σχεδιασμό τους, έχοντας ήδη εισπράξει αρνητικές απαντήσεις από παίκτες (Άαρον Τζάκσον) ή έχοντας καθυστερήσει να κάνουν πρόταση σε παίκτες που ήταν ελεύθεροι (Κάρλος Σουάρεθ, Γκρέιντζερ). Να σημειωθεί εδώ πως στο στόχαστρο τους ήταν και ένας ακόμη παίκτης της Βαλένθια, ο Γκιγιέμ Βίβες. Και πως ενδιαφέρεται και για τον Οθέλο Χάντερ, σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, τον οποίο γνωρίζουμε και από τη θητεία του στην Ελλάδα βεβαίως.

Απώλεια για την Βαλένθια

Η Βαλένθια ίσως να το σκεφτεί διπλά για τον Οριόλα πάντως, αφού ήδη είδε ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας να αποχωρεί. Ο λόγος για τον Λουκ Σίκμα, ο οποίος άφησε την Ισπανία και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Άλμπα Βερολίνου.

Πάντως η πρώην ομάδα του Τσους Βιδορέτα, η Ιμπεροστάρ Τενερίφε, είδε έναν ακόμη παίκτη της να παραμένει στο ρόστερ. Και μάλιστα ένα από τα βασικότερά της μέλη: Τον Ντάβιν Ουάιτ. Ο Αμερικάνος γκαρντ συμφώνησε για έναν ακόμη χρόνο κάτι που αποτελεί μεγάλο συν για την ομάδα -πλέον- του Νέναντ Μάρκοβιτς.

Η έτερη ομάδα των Καναρίων, η Γκραν Κανάρια, θα κληθεί να κάνει τη δική της αντιπρόταση, προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή του Σάσου Σάλιν. Η Ουνικάχα Μάλαγα κατέθεσε πρόταση για τον παίκτη και πλέον η Γκραν Κανάρια έχει πέντε μέρες να κάνει την δική της αντιπροσφορά, προκειμένου να κρατήσει τον παίκτη στο δυναμικό της.

H Ουνικάχα Μάλαγα έκανε ήδη πρόταση και ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Αλμπέρτο Ντίαθ, MVP του τελικού του EuroCup. Ο Ντίαθ θα μείνει στην ομάδα ως το 2021, έχοντας ήδη ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

 

Η Ουνικάχα Μάλαγα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, για τον οποίο θα πρέπει να καταθέσει πρόταση αν τον θέλει, καθώς η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα τον έχει βάλει στο tanteo. Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως αν ο Γεωργιανός συμφωνήσει, θα αποτελέσει παρελθόν ο Ντέγιαν Μούσλι.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ