31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Θα δώσω όλη την ενέργεια μου»

Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ιβάν Άσκα που ταξίδεψε από τη Φλόριντα με ενδιάμεσους σταθμούς το Μόντρεαλ και το Μόναχο. 

 

Τα χρονικά περιθώρια δεν ήταν μεγάλα αλλά δεδομένου ότι η άφιξη του στη Θεσσαλονίκη δεν είχε κάποια καθυστέρηση και το letter of clearance του έφτασε χθες, ο Ιβάν Άσκα πρόλαβε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και έχει το δικαίωμα να κάνει αύριο το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Προμηθέα, εφόσον το αποφασίσει ο Σούλης Μαρκόπουλος που το βέβαιο είναι ότι θα τον συμπεριλάβει στη 12άδα.

 

Ο Άσκα πάντως δεν πρόλαβε μόνο την προπόνηση της ομάδας που είχε οριστεί για τις 14:00 αλλά γνώρισε τον προπονητή και τους νέους συμπαίκτες του.

 

Για τις πρώτες σκέψεις του για την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Αμερικανός είπε: «Θα δώσω όλη την ενέργεια μου, να δώσω ότι έχω για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο».

 

Σχετικά με το τι θυμάται από τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπισε πριν τρία χρόνια και το τι ξέρει για τη σημερινή ομάδα: «Ήταν μια πολύ σκληρή ομάδα. Έκαναν νταμπλ-τιμ όταν έπαιρνα την μπάλα. Ο Ίκαρος ήθελε τη νίκη αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Πρόκειται για ομάδα με παράδοση και σπουδαίους φιλάθλους. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Είναι ένας πολύ καλός οργανισμός».

 

Ο Κιθ Κλάντον ήρθε πέρσι περίπου τέτοια εποχή και έμεινε. Ο Άσκα ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα ήθελε να κάνει το ίδιο: «Θέλω απλά να είμαι ο εαυτός μου. Θα τα δούμε το ένα μετά το άλλο τα επόμενα βήματα».

 

Ο Αμερικανός ρωτήθηκε για το στιλ του παιχνιδιού του: «Είμαι γρήγορος για το μέγεθος μου. Παίζω επίθεση, άμυνα, παίρνω ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θα δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω».

 

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πρόκληση για την καριέρα του, απάντησε: «Είναι. Ήθελα να παίξω σε μια τέτοια ομάδα. Είχαμε συζητήσεις και πριν ένα χρόνο αλλά δεν συμφωνήσαμε. Είμαι εδώ τώρα όμως και αυτό έχει σημασία» είπε και κατέληξα: «Δεν μίλησα με κάποιον άνθρωπο της ομάδας και δεν ξέρω αν θα παίξω αύριο. Είμαι εδώ και θα κάνω ότι χρειάζεται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ