23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θα έβρισκαν τον τρόπο…

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε την πρόκριση για το Final 4 της Euroleague, ωστόσο ο αποκλεισμός του προέκυψε εν μέσω... σκιών.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδωσε τα πάντα για να πετύχει το στόχο της, όμως ήταν φανερό ότι στο τέλος θα έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι. Οι «πράσινοι» μπορεί να έχασαν τον έλεγχο για πέντε λεπτά (15'-20'), αλλά δεν τα παράτησαν και όχι μόνο προσπάθησαν, αλλά επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν ακόμα και με 22 πόντους πίσω. Παρ' όλα αυτά στην τελευταία περίοδο και όταν η κατάσταση... ζόρισε για τους Μαδριλένους, οι γνωστοί-άγνωστοι ανέλαβαν δράση και δεν άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως θα έπρεπε. Φαινόταν ξεκάθαρα πως ακόμα και να νικούσε ο Παναθηναϊκός στο τέλος, οι τρεις διαιτητές θα έβρισκαν τον τρόπο για να χάσει...

Τα σφυρίγματα ένα προς ένα τα έχουν δει όλοι και δεν χρειάζεται συγκεκριμένη αναφορά. Το μόνο βέβαιο από την όλη στάση που υπήρχε από τους «άρχοντες» των αγώνων σε ολόκληρη τη σειρά, ήταν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε πάση θυσία να περάσει. Τελικά, πέρασε, αλλά όσο κι αν είπε ο Πάμπλο Λάσο μετά το τρίτο παιχνίδι ότι δεν είδε κάποια φάση που ευνοήθηκαν οι παίκτες του, την αλήθεια την γνωρίζει πολύ καλά. Αν δεν υπήρχε κάτι, πιθανότατα δεν θα σχολίαζε καν.

Όσον αφορά την εξέλιξη εντός παρκέ και πέρα από τις αποφάσεις... τρίτων, ο Πασκουάλ έπαιξε μία εκπληκτική ζώνη στα τελευταία λεπτά που ήταν το «κλειδί» για να γυρίσει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι. Όσοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να το κάνει νωρίτερα , θα πρέπει να σκεφτούν ότι οι γηπεδούχοι θα τη «διάβαζαν» κι αργά ή γρήγορα θα έδιναν τις κατάλληλες απαντήσεις, με τον αγώνα να πλησιάζει προς το τέλος του. Παρ' όλα αυτά, το... ουρανοκατέβατο τρίποντο του Ντόντσιτς και τα σφυρίγματα έκαναν τη διαφορά στο φινάλε.

Πλέον η συνέχεια περιλαμβάνει τη «μάχη» για το πρωτάθλημα. Εκεί οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Η διαφορά σε σχέση με τους αγώνες είναι ότι πλέον ο Καταλανός τεχνικός θα κληθεί να «κόψει» πριν την έναρξη των πλέι οφ, τρεις από τους ξένους παίκτες της ομάδας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ