21.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Θαρραλέοι και φαβορί (vids)

Μια «διαβολοβδομάδα» με... ματσάρα στο ΣΕΦ και θρίαμβο του Ολυμπιακού, άρα και των ελληνικών χρωμάτων, ξεκίνησε στην Ευρωλίγκα, προμηνύοντας συγκινήσεις στις 13 στροφές, πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Ο Ολυμπιακός ήταν... επτάψυχος και κράτησε ξανά την έδρα του με 91-87 στην παράταση κόντρα στην Μπασκόνια. Ο Μιλουτίνοφ απουσίαζε, ο Σπανούλης έπαιξε λίγο και η Μπασκόνια κυριαρχούσε χωρίς Σενγκέλια και Γκρέιντζερ, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου λύτρωσε τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι με τον Ζακ ΛεΝτέι συμπρωταγωνιστή έμειναν σε τροχιά τετράδας.

«Μπαμ» υπήρξε στη Μόσχα, εκεί όπου η Χίμκι με 84-78 οδήγησε την Φενέρμπαχτσε στη δεύτερη ήττα της. Μπορεί να συνεχίζουν να παίζουν χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζουν να μένουν όρθιοι στο «κυνήγι» της πρόκρισης, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα, που μπορεί να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια.

Η Αναντολού Εφές έκανε απρόσμενο «περίπατο» στο Κάουνας με 79-58 κόντρα στη Ζαλγκίρις. Η εικόνα της τουρκικής ομάδας ήταν απόλυτη σε μια έδρα, που φέτος καταρρέει... σαν πύργος από τραπουλόχαρτα την φετινή σεζόν, συνεχίζοντας να βρίσκεται στο δρόμο για το πλεονέκτημα στο τέλος της κανονικής περιόδου και στέλνοντας ξανά μήνυμα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης... σοβαρεύτηκε και πήρε το «διπλό» στον ισπανικό «εμφύλιο» με την Γκραν Κανάρια με 75-67. Η «Βασίλισσα» στάθηκε σαφώς ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο και δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει την ανατροπή, ούσα και κερδισμένη για την αγωνιστική αυτή ήδη, αφού πλησίασε στη μία νίκη την πρωτοπόρο Φενέρ.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 8/1:

Χίμκι-Φενέρμπαχτσε 84-78
Ζαλγκίρις-Αναντολού Εφές 58-79
Ολυμπιακός-Μπασκόνια 91-87 (80-80 κ.α.)
Γκραν Κανάρια-Ρεάλ Μαδρίτης 67-75

Παρασκευή 9/1:

Νταρουσάφακα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπουντούτσνοστ
Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ