25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήθελα να μοιάσω στον μπαμπά μου

Γονείς που έκαναν όνειρα για τα παιδιά τους, πιτσιρίκια που ήθελαν να μοιάσουν στο μπαμπά τους αλλά ποτέ δεν κατάφεραν. Το basketa.gr βρήκε δέκα περιπτώσεις που το όνομα, ήταν τελικά “βαρύ”!

Ποιο αγοράκι δεν είπε ποτέ του πως όταν μεγαλώσει, θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του; Πως θέλει να κάνει το ίδιο επάγγελμα με αυτόν και πως αποτελεί πρότυπο του; Κανένα! Όλα μεγάλωσαν με αυτό το… παραμύθι το οποίο άλλαξε για τα περισσότερα, όχι όμως για τους γιους των Πάτρικ Γιούινγκ και Τζον Στόκτον. Αμφότεροι ήθελαν να ασχοληθούν με το μπάσκετ, να γίνουν “θρύλοι” του ΝΒΑ όπως οι γονείς τους αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Και δεν είναι οι μόνοι. Το basketa.gr σας παρουσιάζει δέκα περιπτώσεις που… το μήλο δεν έπεσε κάτω από την μηλιά!

Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ

Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους γκαρντ του ΝΒΑ. Στα 14 χρόνια που αγωνίστηκε στην λίγκα, μπορεί να μην κατέκτησε ποτέ του πρωτάθλημα αλλά πήρε μέρος σε πέντε All Star Game, μία φορά βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, ενώ το 1990 είχε κατακτήσει το βραβείο του rookie of the year. Ο γιος του, Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, δεν του μοιάζει ούτε στο ελάχιστο. Επιλέχθηκε στο Νο23 από τους Νικς στο Draft του 2013, έκατσε δύο χρόνια στην Νέα Υόρκη και έφυγε κακήν κακός για την Ατλάντα. Λίγα πράγματα και στους Χοκς οι οποίοι τον έστειλαν στην θυγατρική τους ομάδα στο NBDL.

Ραλφ Σάμπσον, ο τρίτος

Ο Ραλφ Σάμπσον, ο νεότερος, είχε επιλεχθεί στο Νο1 από τους Ρόκετς (1983) αλλά δεν μπορούσε να ζήσει στην σκιά του Χακίμ Ολάζουον και αποχώρησε από το Χιούστον τρία χρόνια μετέπειτα. Καλή κίνηση διότι ο ύψους 224 εκατοστών, έγινε ένας από τους καλύτερους ψηλούς του ΝΒΑ παρά τα μόλις οκτώ χρόνια καριέρας (σταμάτησε λόγω τραυματισμών). Ο Ραλφ Σάμπσον ο τρίτος, παίζει στην ίδια θέση με τον μπαμπά του αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχει βρει συμβόλαιο στον “μαγικό κόσμο”. Δεν έγινε draft όταν αποφοίτησε από το κολέγιο της Μινεσότα και βολοδέρνει στο NBDL, τρία χρόνια τώρα.

Γκλεν Ράις Τζούνιορ

Στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, ο μπαμπάς Ράις έκανε τόσο μεγάλη καριέρα η οποία συνοδεύτηκε από την τέταρτη επιλογή στο Draft του 1989 από τους Χιτ, ένα πρωτάθλημα με τους Λέικερς (2000), τρεις συμμετοχές σε All Star Game εκ των οποίων η μία συνοδεύτηκε από το βραβείο του MVP. Ο Γκλεν Ράις Τζούνιορ, έγινε pick to 2013 στην θέση Νο 35 από τους Γουίζαρντς οι οποίοι, μόλις κατάλαβαν τι… κελεπούρι διάλεξαν, τον έστειλαν στο NBDL απ' όπου δεν επέστρεψε ποτέ.

Αντουάν Μέισον

Ο Άντονι Μέισον δεν ήταν ποτέ του super star αλλά ένας πάρα πολύ καλός forward. Δαχτυλίδι δεν φόρεσε, δεν έφτασε καν σε τελικούς αλλά έπαιξε μία φορά σε All Star Game και το 1995 ήταν ο καλύτερος έκτος παίκτης της λίγκας. Απεβίωσε το 2015 όταν ο ένας εκ των δύο γιων του, ο Αντουάν έπαιζε στην Κύπρο και στον Απόλλωνα Λεμεσού. Τίποτε το σπουδαίο, δεν έγινε ποτέ του draft και την χρονιά την έβγαλε στον Καναδά και στους… Τυφώνες του Χάλιφαξ.

Τζογουάν Χάουαρντ Τζούνιορ

Κάθεται στον πάγκο των Χιτ, στο πλάι του Έρικ Σπόελστρα αλλά πριν ο Τζογουάν Χάουαρντ γίνει βοηθός προπονητή, ήταν δις πρωταθλητής με τους… τσουρουφλιστούς του Μαϊάμι. Επίσης, έχει παίξει σε ένα All Star Game, δύο χρόνια αφ' ότου οι τότε Ουάσινγκτον Μπούλετς τον είχαν επιλέξει στο Νο5 (1994). Ο γιος του, Τζογουάν Χάουαρντ ο νεότερος ποτέ του δεν κατάφερε να γίνει pick, για την ακρίβεια να παίξει μπάσκετ στις ΗΠΑ και προτίμησε να περάσει τον Ατλαντικό και να βρεθεί στην Ισπανία. Μετέπειτα βρέθηκε στην Ελβετία και φέτος έβγαλε το ψωμί του στο Μεξικό.

Μίτσελ Τόμπσον

Το 1978, οι Μπλέιζερ επέλεξαν στο Νο1 τον Μίχαλ Τόμπσον ο οποίος εννέα χρόνια αργότερα, κατάκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα όντας παίκτης των Λέικερς. Το 1988 έκανε το back-to-back. Έπαιξε περισσότερα από 900 παιχνίδια στο ΝΒΑ, σκόραρε 12.810 πόντους αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, ο γιος του Μίτσελ, δεν του έμοιασε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι! Αποφοίτησε από το Πέπερντιν, δεν έγινε Draft αλλά συμβόλαιο στο ΝΒΑ βρήκε μέσω των Καβαλίερς. Στο Κλίβελαντ δεν έβγαλε ούτε χρόνο με την μοίρα να τον στέλνει στην Ιταλία και την Βαρέζε.

Σον Κεμπ Τζουνίορ

Θηριώδης και από τους καλύτερους power forward όλων των εποχών, ο Σον Κεμπ επιλέχθηκε το 1989 στο Νο17 από τους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς (τώρα λέγονται Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) αλλά με αυτά που έκανε εντός παρκέ, ήταν για πολύ ψηλότερα. Πρωτάθλημα δεν κατέκτησε αλλά έχει ένα χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά το 1994, κάτι που μάλλον, δεν θα πάρει ποτέ ο… Τζούνιορ! Δεν έγινε draft, παίζει στο NBDL και φέτος ήταν συμπαίκτης του Γιώργου Παπαγιάννη στους Ρένο!

Γκάρι Πέιτον Τζούνιορ

Συστάσεις δεν χρειάζονται για “Το Γάντι”. Ένας από τους καλύτερους χειριστές της μπάλας, όλων των εποχών, πρωταθλητής με τους Χιτ το 2006 και δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης. Ο Γκάρι Πέιτον Τζούνιορ, δεν πιάνει ούτε τον… λήγοντα! Το περασμένο καλοκαίρι ήλπιζε να ακούσει το όνομα του στο Draft αλλά… τζίφος. Βρέθηκε στο NBDL και στους Βάιπερς του Ρίο Γκραντ Βάλει και κάποια στιγμή, μέσα στην σεζόν, βρέθηκε να είναι συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Στις 2 Απριλίου έβαλε την υπογραφή του και το ίδιο βράδυ έπαιξε κόντρα στους Μάβερικς, σκόραρε πέντε πόντους και αποχώρησε ηττημένος και χωρίς ομάδα, λίγες ημέρες αργότερα.

Πάτρικ Γιούινγκ Τζούνιορ

“¨Θρύλος” του ΝΒΑ, από τους καλύτερους ψηλούς όλων των εποχών και αυτός που έκανε πολλούς να υποστηρίζουν τους Νικς. Αν και ποτέ του δεν φόρεσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος του δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια όντας ο βασικός σέντερ της Dream Team. Ο γιος του, έχει την σωματοδομή αλλά όχι το ταλέντο. Το διαπίστωσαν όλοι αυτοί που τον είδαν να αγωνίζεται στα μέρη μας με τις φανέλες των ΑΕΝΚ και Τρικάλων. Τα ίχνη του χάθηκαν όταν πήγε να παίξει στο Κατάρ.

Ντέβιντ Στόκτον

Ένας από τους κορυφαίος point guard στην ιστορία της λίγκας με μυαλό που θα ζήλευε ακόμα και ο… Μάικλ Τζόρνταν! Οι Τζαζ τον είχαν επιλέξει στο Νο16 το 1984 και πέτυχαν… τζακ ποτ καθώς μαζί με τον Καρλ Μαλόουν έκαναν όργια. Από τους άτυχους μπασκετμπολίστες καθώς δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα αλλά και… μπαμπάς διότι ο γιος του, Ντέιβιντ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα βήματα του. Πέρασε γρήγορα τον Ατλαντικό αλλά και τον Ινδικό ωκεανό για να βρει στον Ειρηνικό και την… Νέα Ζηλανδία. Έχει παίξει επίσης στην Τσεντεβίτα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ