16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στη Basket League”

Την Παρασκευή η ΕΟΚ ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης κέρδισε την άνοδο στην Basket League και μετά τις πρώτες στιγμές χαράς, στο Μεσολόγγι κάνουν πια τους υπολογισμούς τους για να δουν αν είναι εφικτό να παίξει η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην επαγγελματική κατηγορία. Η πρόεδρος του συλλόγου, Βασιλική Μπελέκου, μίλησε στον Real FM και προσπάθησε να φανεί αισιόδοξη για το ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης θα τα καταφέρει, αναγνωρίζοντας πάντως τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Η Βασιλική Μπελέκου μίλησε:

Για την άνοδο στην Basket League: "Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είμαστε μία επαρχιακή ομάδα που κάνουμε μικρά βήματα και θέτουμε μικρούς στόχους κάθε φορά, άσχετα αν τελικά καταφέραμε να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο. Κοιτάμε κάθε χρονιά ξεχωριστά, σχεδιάζουμε και προχωράμε. Δεν ήταν κάτι που το είχαμε σχεδιάσει. Αν με ρωτούσατε πριν από τρία χρόνια, οπότε ανέλαβα ως πρόεδρος, γιατί στο σύλλογο είμαι περισσότερα χρόνια, θα σας έλεγα ότι δεν νομίζω πως ο Τρικούπης θα φτάσει στην Α1".

Για το αν ο Χαρίλαος Τρικούπης θα καταφέρει να παίξει στην Basket League: "Εγώ δεν έχω πάει στον ΕΣΑΚΕ ακόμα, δεν έχω ενημερωθεί, και όλα αυτά είναι πράγματα που ισχύουν μεν για όλους, αλλά εμείς και ο Διαγόρας έχουμε μια ιδιαιτερότητα. Είμαστε δύο ομάδες, που δεν έχουμε συστήσει ακόμα ΚΑΕ, δεν έχουμε δημιουργήσει μετοχικό κεφάλαιο. Είναι κι αυτά που πρέπει να γίνουν, που σημαίνει ότι τα χρονοδιαγράμματα και οι προθεσμίες για το μπάτζετ και την εγγυητική ενδεχομένως να αλλάζουν.

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Όταν θα επισκεφθώ τον ΕΣΑΚΕ και θα ενημερωθώ για τα ακριβή νούμερα, θα είμαι σε θέση να απαντήσω αν είναι εφικτό να τα καλύψουμε ή όχι. Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό με βάση τους κανονισμούς και τα ισχύοντα μέχρι φέτος. Πρέπει να πάω να ενημερωθώ. 

Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε. Το σκεφτόμαστε πολύ έντονα. Θέλουμε να παίξουμε στη Basket League και θα το προσπαθήσουμε.

Είμαστε λίγο ρομαντικοί εδώ στο Μεσολόγγι. Έχουμε πει ότι θέλουμε να το ζήσουμε κι αυτό, να δούμε τι είναι. Μπορεί να μην είναι και ακριβώς όπως μας το παρουσιάζουν. Θα είναι δύσκολα πάντως. Και το ξέρω. Αλλά δεν με φοβίζει. Εμείς θα διατηρήσουμε το χαρακτήρα μας και θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε με βάση τις δυνατότητές μας. Αυτός είναι ο στόχος μας".

Για το θέμα του γηπέδου: "Η σκέψη μας είναι η ομάδα να παίξει στο Μεσολόγγι. Έχουμε τη διαβεβαίωση από τον Δήμο, καθώς το στάδιο είναι δημοτικό, ότι θα είμαστε στους χρόνους μας για να προλάβουμε να παίξουμε στο ανακατασκευασμένο γήπεδο της πόλης. Έχει δρομολογηθει όλο αυτό εδώ και πολύ καιρό, καθώς ήταν στους σχεδιασμούς και της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της τωρινής. Το τρέχουμε κι εμείς και βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να τελειώσει το έργο".

Για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας: "Ο Τρικούπης στηρίζεται αποκλειστικά από τον κόσμο του. Η ομάδα είναι κομμάτι της πόλης και ανήκει στον κόσμο. Στηριζόμαστε πολύ στους φιλάθλους και συναισθηματικά και υλικά. Αυτό που εισπράττω τις τελευταίες μέρες μετά την ανακοίωση της ανόδου είναι ότι η πόλη βρίσκεται δίπλα μας σε οτιδήποτε κι αν αποφασίσουμε. Ξέρετε, οι καιροί είναι δύσκολοι και όταν γυρίζει κόσμος και σου λέει ότι είναι δίπλα σου, είναι ένα βάρος. Αλλά γλυκό βάρος. Η πόλη μάς στηρίζει πολύ".

Για τον Ντίνο Καλαμπάκο και αν θα συνεχίσει και του χρόνου στην ομάδα: "Εγώ με τον Ντίνο συνεργαζόμαστε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Περάσαμε πολύ καλά και ελπίζω να περάσουμε ακόμα καλύτερα, όταν θα καταλήξουν κάπου οι κουβέντες μας. Γιατί ακόμα δεν έχουμε κουβεντιάσει για την επόμενη σεζόν, όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό. Έχω πει πάντως ότι η επόμενη χρονιά τού ανήκει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ