17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Θέλει Euroleague το καλοκαίρι ο Βατούτιν

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, διατηρεί τις ελπίδες του ότι η πανδημία θα τεθεί εγκαίρως υπό έλεγχο και θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η σεζόν της Euroleague μέσα στο καλοκαίρι, όπως δήλωσε στο Eurohoops. 

Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν... διαλυθεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Θα χρειαστεί καιρός για να επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ των χωρών, να γυρίσουν οι παίκτες στις ομάδες τους και να διεξαχθεί ένα μικρό πρόγραμμα προετοιμασίας. Αν τα δεδομένα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπορούμε να προσπαθήσουμε να δώσουμε όλα τα ματς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με το καλεντάρι να γίνεται πιο αυστηρό. Επιπλέον, τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν ανακοινώσει την οριστική διακοπή της σεζόν». 

Mε τη σειρά του, σε επαγρύπνηση παραμένει και ο πρόεδρος της νεοφώτιστης  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Τσερκόβνι, που δήλωσε: 

"Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τη λίγκα. Συζητάμε διάφορες επιλογές για την συνέχιση των αγώνων. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλους όσους θέλουν να φύγουν για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά οι παίκτες και οι προπονητές που έφυγαν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν αμέσως στο σύλλογο μόλις αρθούν οι περιορισμοί. Εάν προκύψει η ανάγκη και η ευκαιρία να ολοκληρωθεί η σεζόν τον Ιούνιο, δεν βλέπουμε προβλήματα. Η Zενίτ θα απαντήσει αμέσως". 

Αντίθετα, ο γενικός διευθυντής της Χίμκι, Πάβελ Αστάκοφ, δεν είναι τόσο σίγουρος για τη συνέχεια και αναρωτιέται τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, υπογραμμίζοντας: 

"Αν κρίνουμε από τα νέα, οι καινούργια κρούσματα εμφανίζονται καθημερινά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Η κατάσταση χειροτερεύει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κορυφή της επιδημίας δεν έχει ακόμη έρθει. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να φανταστώ πώς η EuroLeague θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν. Τι γίνεται αν το πρωτάθλημα δεν μπορεί να επαναληφθεί; Θα ήταν λογικό να κρατηθούν όλοι οι σημερινοί συμμετέχοντες. Πώς μπορεί κάποιος να αποκλειστεί από το τουρνουά ή μια νέα ομάδα να γίνει αποδεκτή εάν η σεζόν 2019-2020 δεν έχει ολοκληρωθεί;".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ