19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Θέλει φινάλε στα Κανάρια η ACB

Δημοσίευμα της Mundo Deportivo υποστηρίζει ότι η ACB θέλει να τελειώσει τη σεζόν μεταφέροντας όλες τις ομάδες και όλες τις αναμετρήσεις στα Κανάρια Νησιά, την αυτόνομη ισπανική κοινότητα με τη μικρότερη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού (λιγότερα από 2000 κρούσματα και θνητότητα στο 4.28 ανά 100.000 κατοίκους). 

Προφανώς οι αναμετρήσεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οπότε θα υπάρχει οικονομική ζημιά, αλλά τουλάχιστον δεν θα χαθούν τα έσοδα της λίγκας από τα τηλεοπτικά συμβόλαια με τη Movistar που θα μεταδόσει κανονικά τα παιχνίδια. 

Ακόμη εκκρεμούν βέβαια πολλές λεπτομέρειες για τον εν λόγω σχεδιασμό, όπως αν τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε ένα ή περισσότερα γήπεδα. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι το La Laguna της Ιμπεροστάρ Τενερίφης, το Las Palmas της Γκραν Κανάρια και το  La Palma (πρώην LEB Oro) ή και το Quico Cabrera de Santa Cruz, που έχει χωριτηκότητα μόλις 3.500 θεατών αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα, δεδομένης της έλλειψης κόσμου. 

Εννοείται ότι όλοι οι παίκτες θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ πριν την εγκατάστασή τους στα Κανάρια και αρκετές φορές ακόμη, για όσο διάστημα παραμείνουν εκεί, ενώ κάθε ομάδα θα μένει και σε διαφορετικό ξενοδοχείο. 

Φορμάτ

Ακόμη η ACB εξετάζει και διάφορα φορμάτ για τη συνέχεια, όπως τα πλει οφ των 16 πρώτων ομάδων, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάταξη πριν τη διακοπή. Αυτό αφήνει εκτός τις ουραγούς Φουενλαμπράδα και Εστουδιάντες, που λάβουν επίσης ένα μικρό μερίδιο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και θα τους εγγυηθεί η παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. 

Το θέμα που θα πρέπει να διευθετηθεί σε αυτή την περίπτωση είναι οι ομάδες να παίξουν ένα λογικό αριθμό αγώνων, με σειρές των 5 ή 7 παιχνδιών στα νοκ αουτ. 

Πριν να ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια, θα δοθούν 2-3 εβδομάδες στις ομάδες για να μπουν ξανά σε ρυθμούς προπονήσεων ενώ μέχρι να φτάσουμε στους τελικούς, θα παίζουν 3 αγώνες την εβδομάδα. 

Όλη αυτή η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες, γεγονός που συνεπάγεται την ολοκλήρωση της σεζόν στα μέσα Ιουλίου, αν η υγειονομική κατάσταση δεν επιτρέψει την επανέναρξη στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Euroleague

Πρόσφατα και η Euroleague εξέτασε ένα παρόμοιο σενάριο, να συγκεντρώσει δηλαδή όλες τις ομάδες σε μία πόλη με τους αγώνες να γίνονται στο ίδιο γήπεδο, ωστόσο εκεί θα πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικικοί περιορισμοί εντός της Ευρώπης, πράγμα που είναι σαφώς πιο περίπλοκο. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ