22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θέλει Τόκιο ο Ιμπάκα

Εαυτόν στη διάθεση του Σέρτζιο Σκαριόλο, εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2020 στο Τόκιο, έθεσε από τώρα κιόλας ο Σερτζ Ιμπάκα.

Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ των Τορόντο Ράπτορς είχε δηλώσει αρχικά ενδιαφέρον να αγωνιστεί και στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, που φιλοξενήθηκε στην Κίνα, αλλά εν τέλει δεν κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος σεβάστηκε τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Οι Ίβηρες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και εξασφάλισαν παράλληλα την παρουσία τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, με το Σερτζ Ιμπάκα να θέλει τώρα να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

«Δεν ήταν εύκολη υπόθεση... Όλα αυτά τα χρόνια, που αγωνίζομαι στο ΝΒΑ, πάντα έλεγα ότι θέλω να παίξω με την Εθνική. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Κάθε φορά που μου ζητούσαν να παίξω στην Εθνική ερχόμουν. Υπήρξαν καλοκαίρια που ήθελα να έρθω αλλά δεν με κάλεσαν. Φέτος δεν μπόρεσα να έρθω για προσωπικούς λόγους, για την ακρίβεια είχα κάποια οικογενειακά ζητήματα. Δεν μπορούσα να έρθω. Πάντα, όμως, θα είμαι εκεί», παραδέχθηκε στο περιθώριο της Media Day των «πτερόσαυρων», ύστερα από σχετική ερώτηση που του έγινε.

Ο Σερτζ Ιμπάκα έχει να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Είτε εξαιτίας τραυματισμού είτε επειδή επιλέχθηκε -ως νατουραλιζέ- ο Νίκολα Μίροτιτς, ο γεννημένος στη Δημοκρατία του Κονγκό φόργουορντ/σέντερ δεν φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στις επόμενες διοργανώσεις της FIBA, ενώ απέχει και από τα προκριματικά λόγω των υποχρεώσεών του στο ΝΒΑ. Θυμίζουμε πως στους Τορόντο Ράπτορς συνυπάρχει με το Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος είναι βοηθός, όπως όμως έχει παραδεχθεί στο παρελθόν δεν μιλούν πολύ για την Εθνική και γενικότερα για οτιδήποτε δεν αφορά στην ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ