20.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Θέλει περικοπές στα υπάρχοντα συμβόλαια και ο Βατούτιν

Για τις οικονομικές δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την επόμενη μέρα, μίλησε στο "Russia 24", o πρόεδρος της ομάδας, Αντρέα Βατούτιν, που προσπαθεί από την πρώτη στιγμή, να προσγειώσει τον κόσμο στην πραγματικότητα. Ακόμη υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν αδύνατο, για τις ρωσικές ομάδες, να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο φινάλε της Euroleague, αν αυτή ξεκινήσει τελικά. 

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι ήδη γνωστό ότι κάποιοι χορηγοί (πχ Aeroflot) της ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν μαζί μας την επόμενη σεζόν και αυτό θα επηρεάσει το μπάτζετ. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες άμεσα, πρέπει να δούμε την αγορά.

Η Euroleague συζητάει με την ELPA για περικοπές και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν, επειδή τώρα δεν υπάρχουν οι νόμοι ή διατάξεις για τους συλλόγους, ώστε να μειώσουν τους μισθούς που έχουν συμφωνηθεί για το μέλλον στα εγγυημένα συμβόλαια.

Τα σύνορα στην Ρωσία είναι ακόμα κλειστά. Δεν μπορούμε να βγούμε από την χώρα ή να δεχτούμε κάποιον από άλλη χώρα. Αυτό ισχύει φυσικά για την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Χίμκι. Η ΤΣΣΚΑ έχει δέκα παίκτες εκτός Ρωσίας. Πώς θα γίνει; Πώς θα επιστρέψουν για την καραντίνα; Δεν βλέπω κάτι θετικό στο να συνεχιστεί η σεζόν τον Ιούλιο. Είναι περίπλοκη η κατάσταση. Περιμένουμε την απόφαση, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναλύσουμε και ότι υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς και μπάσκετ χαμηλού επιπέδου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ