23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψήλωσε με πρωταθλητή Ευρώπης !

Ανήμερα του Αι Γιαννιού στη Βιτόρια, πέρυσι, ο Ολυμπιακός μόλις έχει αλώσει την έδρα της Κάχα Λαμποράλ και στην έξοδο από το γήπεδο προς το πούλμαν, ο κόουτς Σφαιρόπουλος δέχεται μια ευχάριστη έκπληξη.  Ο Γιώργος Μπόγρης (έπαιζε στην Ανδόρα τότε και είχε έρθει να δει το παιχνίδι των Ερυθρολεύκων) τον περιμένει να του ευχηθεί χρόνια πολλά και να τον συγχαρεί για τη νίκη. Οι δύο άνδρες έχουν ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ τους, με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια ο ένας για τον άλλον (έχοντας αμοιβαία εκτίμηση).

Πλέον οι δύο τους θα τα λένε πολύ πιο συχνά, καθώς ο Ελληνας σέντερ συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για την επόμενη διετία (1+1) ώστε να ενισχύσει τη θέση των ψηλών δίπλα σε Μιλουτίνοφ και Μπίρτς (εφόσον ο Καναδός δεν έχει μέχρι τις 10 Ιουλίου κάποια πρόταση από το ΝΒΑ).

Στον Πειραιά εκτιμούν ιδιαίτερα τον πρωταθλητή Ευρώπης εφέτος με την Τενερίφη (στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λίγκ της ΦΙΜΠΑ) ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Ισπανίας την τελευταία τριετία (Ανδόρα-Μπιλμπάο-Τενερίφη) με εξαιρετική συνέπεια. Μάλιστα εφέτος είχε για πρώτη φορά τόσο έντονα την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο άλμα προς την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Βαλένθια, καθώς εκεί έφυγε ο κόουτς Πέδρο Μαρτίνεθ που την οδήγησε στον πρώτο τίτλο της ιστορίας της και πήγε ο Βάσκος Τσούς Βιδορέτα ο οποίος ήταν τεχνικός στην Τενερίφη και εκτιμά ιδιαίτερα τον Ελληνα σέντερ. 

Ομως ο ίδιος σκεφτόταν  ιδιαίτερα την επιστροφή στην πατρίδα και μάλιστα την πρόκληση να παίξει στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό και δεν χρειάστηκε πολύ για να πει το ναι με τους Ερυθρόλευκους να μεγαλώνουν έτσι τον ελληνικό κορμό της ομάδας τους.

Οσο για τον Γιώργο Μπόγρη πλέον χωρίς το άγχος για την επόμενη μέρα απολαμβάνει τις διακοπές του στο πανέμορφο Ιόνιο.

Εφέτος, ο Ελληνας σέντερ αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης 5άδας του Βasketball Champions League με 8.6 πόντους και 3.7 ριμπάουντ ανά αγώνα μέσο όρο ενώ είχε την πρώτη (περισσότερο φιλολογική επαφή) με ανθρώπους του Ολυμπιακού όταν βρέθηκε στο ΣΕΦ ως σχολιαστής ενός από τους εφετινούς τελικούς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ