21.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Θέλει να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ το Περιστέρι, πρώτη για Συμεωνίδη

Ιστορική ημέρα ενδέχεται να αποδειχθεί η σημερινή (20/1) για το Περιστέρι, το οποίο αγωνίζεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά με το Μαρούσι, και θέλει να φτάσει στο 14-0, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ εκκίνησης στην ιστορία της Α2 Ανδρών, το οποίο κατέχει από πέρυσι ο Πανιώνιος. Ντεμπούτο στον πάγκο του Εθνικού θα κάνει ο Σάββας Συμεωνίδης, ο οποίος επιστρέψει στους πάγκους μετά την περσινή σεζόν.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-ΑΕ Λάρισας Ευφραιμίδης-Ντούρας-Μπακάλης (Τζιοπάνος)

Παιχνίδι με απόλυτο στο Ιβανώφειο. Ο Ηρακλής στην πρώτη του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη πέρασε με άνεση από το κλειστό του Αγίου Θωμά κερδίζοντας το Μαρούσι, και έτσι κράτησε το πάνω χέρι αναφορικά με την δεύτερη θέση, και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς που φαντάζει ο αντικειμενικός του στόχος. Η ΑΕΛ από την πλευρά της έχει να δει ροζ φύλλο από τις 21/10, και μάλλον θα χρειαστεί να περιμένει τα επόμενα παιχνίδια για να παίξει την ζαριά της για την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού. Αμφίβολοι για τους «βυσσινί» είναι οι Γκογκίδης, Κατσαρές, επιστρέφει στην αποστολή ο Ναούμης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το Περιστέρι.

Αγ. Θωμά (κθ) 17.00 Μαρούσι-Περιστέρι Καραβίτης-Παπαφωτίου-Σπυρόπουλος (Παλάτος)

Σε περιπέτειες δείχνει να μπαίνει το Μαρούσι, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα δώσει την μάχη του για να αποφύγει τα πλέι άουτ. Ωστόσο μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, φιλοξενεί το πρωτοπόρο και αήττητο Περιστέρι, σε ένα ακόμα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, το τρίτο την τρέχουσα περίοδο, και το έργο του φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο. Το Περιστέρι εκτός από το αήττητο, κυνηγάει σήμερα (20/1) το 14-0, ώστε να ισοφαρίσει το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών, που διαθέτει από την περσινή περίοδο ο Πανιώνιος.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Αρκαδικός Παγώνης-Κοτσιμπος-Καρπάνος (Γολεγού)

Ο Χολαργός πέρασε με άνεση από τη Νεάπολη κερδίζοντας την ΑΕΛ και είναι το απόλυτο φαβορί στο παιχνίδι με τον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα, Αρκαδικό. Ο Στέργιος Κουφός θέλει να δει την ομάδα του να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο στην διεκδίκηση της 2ης θέσης και συνιστά προσοχή απέναντι στους Αρκάδες οι οποίοι με τον Μάριο Δεσποτάκη στον πάγκο τους ξέφυγαν από την τελευταία δυάδα, και κοιτάζουν και προς το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Δαϊς 17.00 Δούκας-Ερμής Αγιάς Παντελίδης-Χαλαμπαλάκης-Κυριακόπουλος (Λημνιάτης)

Ο Δούκας έδειξε σημάδια ανάκαμψης στα δυο τελευταία παιχνίδια του, κερδίζοντας την ΑΕΛ στο Δαϊς και χάνοντας στην λεπτομέρεια στην Τρίπολη από τον Αρκαδικό. Πλέον, ο Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν υπολογίζει στον Θέμη Κουπίδη (8,4 π., 12 παιχνίδια) που αποχώρησε θέλει τη νίκη ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του αναφορικά με την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού. Φυσικά το έργο του μόνο εύκολο δεν φαντάζει, έχοντας απέναντι του μια ομάδα που αίφνης βρίσκεται στα πλέι οφ, και θέλει να συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Καρδίτσα Παφίλης-Σιμητόπουλος-Παπαδόπουλος Θ. (Κανελλόπουλος)

Την ήττα στην Αγιά έχει αφήσει πίσω της η Δόξα η οποία θέλει να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενη στην Λευκάδα τον ΑΣ Καρδίτσας. Ο Κώστας Κατωπόδης είδε το προσωπικό του σερί νικών να σταματάει στο 4-0, με την ομάδα του να χρειάζεται τη νίκη ώστε να διατηρηθεί σε πορεία πλέι οφς. Ο ΑΣΚ από την πλευρά του ταξιδεύει στο νησί με την ψυχολογία στα ύψη, η οποία απορρέει από την εύκολη νίκη με τον Εθνικό και την απόφαση του Αθλητικού δικαστή να επαναληφθεί η αναμέτρηση του με την Καστοριά.

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Παπάγου Τσαρούχα-Θεονάς-Κάρδαρης (Ελευθεριάδης)

Σάββας εναντίον Σάββα. Ντεμπούτο απέναντι στην πρώην του ομάδα θα κάνει ο Σάββας Συμεωνίδης, ο οποίος επιστρέφει στο πρωτάθλημα τις Α2, μετά την περσινή του πορεία ανόδου με τον Φάρο Κερατσινίου. Ο Έλληνας τεχνικός είναι ο τρίτος προπονητής που καλείται να θητεύσει στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, πριν ακόμα κλείσει ο πρώτος γύρος, με τον Εθνικό να έχει απόλυτη ανάγκη τη νίκη. Απέναντι του βρίσκεται ο Παπάγου, ο οποίος πήρε την δική του βαθμολογική ανάσα, με τον Σάββα Κατσούνη να παίρνει την πρώτη του νίκη ως «Στρατηγός». 

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Απόλλων Π. Δεσλής-Κατραχούρας-Ζαχαρής (Άκελ)

Πονηρό παιχνίδι για τον Απόλλωνα. Το Ψυχικό παρουσιάζεται πολύ δυνατό στην έδρα του, όπου μετράει 5 νίκες σε 6 παιχνίδια, και σίγουρα ο Γιώργος Ρεμεντέλας και οι παίκτες του ξέρουν να κερδίζουν στο σπίτι τους. Το παιχνίδι αναμένεται να κριθεί στο ποιος θα μπορέσει να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, με την απουσία του  Ματαλών να έχει βαρύνουσα σημασία από την στιγμή που απέναντι βρίσκεται ο Νίκου ο οποίος μοιράζει 9,7 ασίστ ανά παιχνίδι. Κομβικό παιχνίδι για το συγκρότημα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, στη μάχη που δίνει για την τετράδα των πλει οφς.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καστοριά Τζαφλέρης-Καλογερόπουλος-Λιότσος (Καρούσης)

Παιχνίδι πλέι οφ στο κλειστό της «Πυρκάλ». Ο Αμύντας πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία την φετινή σεζόν. έχοντας 8 νίκες ως τώρα, ενώ προέρχεται από ήττα στις λεπτομέρειες στην Πάτρα από τον Απόλλωνα, με τον οποίο ήταν ισόπαλος στα 40'' πριν το τέλος. Για τον Αλέξανδρο Ζαβό αμφίβολος είναι ο Βαρδιάνος, ενώ η Καστοριά από την πλευρά της παραμένει για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι στην Αθήνα, έχοντας κρατήσει την πολύ καλή της παρουσία στο άντρο του πρωτοπόρου Περιστερίου, και θέλει να επιστρέψει στην βάση της έχοντας μια νίκη στα δυο αυτά παιχνίδια.

Η Βαθμολογία (σε 13 αγώνες)

1.Περιστέρι 26 (13-0)
————————————
2.Ηρακλής 23 (10-3)
3.Χολαργός 23 (10-3)
4.Απόλλωνας Πατρών 22 (9-4)
5.Ερμής Αγιάς 21 (8-5)
————————————
6.Αμύντας 21 (8-5)
7.Δόξα Λευκάδας 21 (8-5)
8.ΑΣ Καστοριάς 21 (8-5)
9.Ψυχικό 20 (7-6)
10.Μαρούσι 18 (5-8)
————————————
11.Εθνικός 17 (4-9)
12.ΑΣ Παπάγου 17 (4-9)
13.Αρκαδικός 16 (3-10)
14.ΑΣ Καρδίτσας 16 (3-10)
————————————
15.Δούκας 15 (2-11)
16.ΑΕ Λάρισας 15 (2-11)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ