20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Θέλει να γίνει ΤΣΣΚΑ…

"Ίσως τη δεδομένη στιγμή, αυτή είναι η διαφορά μας με την ΤΣΣΚΑ. Έχουν σπουδαίους παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία και σε ατομικό επίπεδο και ως ομάδα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά αν το δεις ρεαλιστικά η ΤΣΣΚΑ είναι λίγο πιο μπροστά από ότι ήμαστε εμείς. Ίσως αυτή ήταν και η διαφορά μας στο σημερινό παιχνίδι. Η εμπειρία και η ικανότητα να κάνεις plays με περισσότερους παίκτες από ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε στην παρούσα φάση».

Με μια δήλωση ο Ντέηβιντ Μπλάτ "φωτογράφισε" όλο το παιχνίδι του στη Μόσχα. Σε έναν αγώνα όπου ο Ολυμπιακός κράτησε τη ρωσική αρκούδα κάτω από τους 70 πόντους στην έδρα της μετά από έξι χρόνια, άποντο τον Ντε Κολό (ο οποίος όμως υπέφερε και από ημικρανίες) μετά από 139 παιχνίδια και για πρώτη φορά στην καριέρα του και όμως δεν μπόρεσε να φύγει νικητής μετά από δέκα χρόνια και εκείνο το μεγάλο σούτ του Λίν Γκρίρ στον πρώτο προημιτελικό του 2008 (76-74) που όμως δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση στο φάιναλ φορ της Πράγας. Εκεί πήγε η ομάδα του Θοδωρή Παπαλουκά και του Ετόρε Μεσίνα και πήρε και τον τίτλο !   

Το κοινό σημείο με τον τωρινό αγώνα είναι ότι η ομάδα της Μόσχας (ιδιαίτερα τότε) ήταν σαφώς η πιο έμπειρη ομάδα αλλά εκεί μπήκε το καλάθι του Γκρίρ ενώ τώρα ο Σπανούλης αστόχησε στο τρίποντο. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός είπε ότι η ομάδα του έπαιξε τρία δεκάλεπτα καλά και ένα φτωχό στο οποίο όμως η έμπειρη ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη υποχρέωσε τους Πειραιώτες σε επτά λάθη (όταν είχαν πέντε σε όλο το πρώτο ημίχρονο !).  Και όταν πάλι το παιχνίδι πήγε στην ισοπαλία στο τέλος, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τρία συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ. Εστω και ένα ίσως να εξαργύρωνε την αλά-φάιναλ φορ εμφάνιση του Σπανούλη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που δικαίως έβγαλε από τα ρούχα του τον Δημήτρη Ιτούδη που είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του για το τι να περιμένουν !

Ο Ουίλιαμς-Γκος είναι δεδομένα ο ξένος παίκτης από τους νεοφερμένους που έχει δείξει ως τώρα το μεγαλύτερο βαθμό προσαρμογής, αλλά είναι φανερό σε σημεία του τέτοιων αγώνων στην Ευρωλίγκα πως του λείπει η εμπειρία σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά λογικό και αυτό προσπαθεί ο Ντέηβιντ Μπλάτ, να πάρουν οι παίκτες του που δεν έχουν τέτοιες παραστάσεις, όσες μπορούν περισσότερες με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Το άσχημο για τους Πειραιώτες είναι ότι από τους νέους ξένους, αυτός που έχει ανάλογες εικόνες (από την περσινή του θητεία στη Μπασκόνια) παραμένει σταθερά κάτω από τη βάση και ο χειρότερος σε προσφορά (σε άμυνα και επίθεση) στην ομάδα του. 

Η άμυνα - γενικότερα - πάνω στον Κλάιμπερν (και όχι τόσο στον Ροντρίγκεθ που είναι από άλλο επίπεδο και είναι και η ικανότητα του παίκτη να σκοράρει με τέτοιο τρόπο) είχε σημαντικές διαρροές που στοίχισαν εκεί που το παιχνίδι "έκαιγε". Για έναν παίκτη που τον ξέρει πολύ καλά ο Ντέηβιντ Μπλάτ αφού την κοινή τους θητεία στη Νταρουσάφακα. 

Οπως και να έχει μέχρι να γίνει (σε εμπειρίες, διότι σε αγωνιστικά στοιχεία έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ) ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός θα έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα, τα νεκρά διαστήματα, τις χαμένες ευκαιρίες. Το θέμα είναι το πρόσημο να είναι θετικό το Μαϊο και όχι απαραίτητα τον Νοέμβριο. 

Καλό μήνα 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ