19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Θέλει και φέτος Διηπειρωτικό η ΑΕΚ!

Στη σεζόν που αρχίζει το Σάββατο, η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τρεις τίτλους (πρωτάθλημα, Κύπελλο και BCL), μπορεί όμως τελικά να πάει και για έναν τέταρτο. Τουλάχιστον αυτή είναι η επιδίωξη του Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος θέλει και προσπαθεί να πάρει μέρος η ομάδα του και φέτος στο φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Το έλεγε ο ίδιος στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του χορηγού και της φανέλας το βράδυ της Τρίτης.

Κανονικά η ΑΕΚ δεν έχει το δικαίωμα να παίξει σε αυτή τη διοργάνωση. Η Ευρώπη εκπροσωπείται από τον κάτοχο του Basketball Champions League, το οποίο κατέληξε στα χέρια της Βίρτους Μπολόνια την περασμένη σεζόν. Όμως η ιταλική ομάδα επέλεξε στο μεταξύ να μετακομίσει στο Eurocup της Ευρωλίγκας και λόγω της γνωστής κόντρας δεν αναγνωρίζεται πλέον από τη FIBA ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οπότε υπάρχει κενό εκπροσώπησης.

Κι αυτό ακριβώς το κενό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Μάκης Αγγελόπουλος, έστω κι αν η λογική λέει πως σε μια τέτοια περίπτωση τη θέση της κατόχου του τίτλου θα πάρει η φιναλίστ του τελικού, δηλαδή η Τενερίφε. Όμως ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ υποστηρίζει πως η ΑΕΚ έχει κερδίσει ακριβώς τα ίδια με την Τενερίφε πέρυσι στο BCL, δηλαδή... τίποτα! Αντιθέτως έχει κατακτήσει το Διηπειρωτικό στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θα μπορούσε κάλλιστα και φέτος να πάρει μέρος στη διοργάνωση ως κάτοχος του τροπαίου.

Αυτό το επιχείρημα έθεσε στους αρμόδιους παράγοντες της FIBA όταν ζήτησε να μετάσχει η ΑΕΚ στο φετινό φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού και με αυτό το σκεπτικό θα προσπαθήσει να τους πείσει. Ακόμα, ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ούτε για το ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, αλλά ούτε και πού θα φιλοξενηθεί.

Ακούγεται πολύ η Ασία. Είτε η Σιγκαπούρη είτε το Χονγκ Κονγκ είτε η Ντόχα του Κατάρ, που είναι πολύ της... μόδας τελευταία στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, αν τελικά η ΑΕΚ πάρει θέση στο φάιναλ φορ, να το διοργανώσει κιόλας στην Αθήνα! Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει δείξει, άλλωστε, πως δεν φείδεται χρημάτων προκειμένου να φέρνει τέτοιου είδους διοργανώσεις στην Ελλάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ