17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Θέλει Κίνα το Μάλι (pics)

Την πρόκρισή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να εξασφαλίσει το 2019 το Μάλι.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διοργάνωσε τους πρώτους αγώνες της προκριματικής φάσης του Β’ Ομίλου, για την Αφρικανική Ζώνη, στο Μπαμάκο και με απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες ισοβαθμεί με την Ουγκάντα και τη Ρουάντα, με πρώτη την αήττητη Νιγηρία. Ο Μαμαντού Σι, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, παραδέχθηκε αρχικά πως περίμεναν καλύτερο απολογισμό: «Παίζαμε "σπίτι" μας και περιμέναμε να τα πάμε καλύτερα. Η ομάδα "χτίστηκε" με πολλούς νέους παίκτες κι είχαμε μόλις πέντε ημέρες για να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια και να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθήσαμε να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κερδίσουμε, αλλά πέντε ημέρες ήταν πολύ λίγες για μια καινούρια ομάδα, με τους παίκτες να μην έχουν παίξει ποτέ ξανά μεταξύ τους. Δεν είχαμε καλό απολογισμό, μπροστά στους φιλάθλους μας και την οικογένειά μας, που ήρθαν και μας υποστήριξαν κι έκαναν αρκετό θόρυβο στο γήπεδο. Τώρα, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στον επόμενο γύρο. Παραμένουμε εντός στόχου, είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε».

Το Μάλι δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά όπως συμπλήρωσε ο 32άχρονος φόργουορντ της Μπρίζακ Ονζού Ομπάνς: «Έχουμε τις πιθανότητές μας, όπως και οι άλλες ομάδες βέβαια. Ένα από τα πράγματα που ξέρω σίγουρα είναι πως θα δώσουμε τα πάντα για να εξασφαλίσει το Μάλι την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες. Το να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο είναι μεγάλη τιμή. Το Μάλι είναι ένα κομμάτι μου. Γεννήθηκα στη Γαλλία, αλλά οι γονείς μου με μεγάλωσαν με την κουλτούρα της χώρας. Οι ρίζες μου είναι από το Μάλι, αρκετοί συγγενείς μου μένουν εκεί, έχω έρθει πολλές φορές. Όταν παίζω στην Εθνική παίζω για όλους τους συμπατριώτες μου σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο γεννημένος στο Παρίσι, διεθνής με το Μάλι, Μαμαντού Σι αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών, όπως θεσπίστηκε από φέτος. «Μου αρέσει το νέο σύστημα διεξαγωγής της FIBA, γιατί μας επιτρέπει να παίζουμε χωρίς να χάνουμε τους αγώνες μας με τις ομάδες μας σε διασυλλογικό επίπεδο. Είναι ευκολότερο πλέον να συνδυάσεις την Εθνική με την ομάδα σου», εξήγησε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ