19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θέλει Κίνα ο Μορέιρα (pics)

Στην Αγκόλα θα διεξαχθούν οι αγώνες του πέμπτου «παραθύρου» της FIBA, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, όσον αφορά στην Αφρικανική Ζώνη.

Η πρωτεύουσα Λουάντα θα υποδεχθεί, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, τις ομάδες του Ε’ Ομίλου. Εκτός από την «οικοδέσποινα», θα πάρουν μέρος το Τσαντ, το Καμερούν, η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Τυνησία, με την τελευταία να είναι η μοναδική που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση που θα φιλοξενηθεί στην Κίνα το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου του 2019. «Είναι πάντα υπέροχο όταν σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις μπροστά στο κοινό σου. Έχουμε ξαναπαίξει στην Αγκόλα και ήταν πολύ διασκεδαστικό που είχαμε τον κόσμο μας να μας υποστηρίζει», ανέφερε σχετικά ο Γιανίκ Μορέιρα, που είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του στα προκριματικά.

Η Αγκόλα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό τρεις νίκες και έξι ήττες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου της, μπροστά από την Αίγυπτο και το Καμερούν που έχουν 5-4 και το Τσαντ με το Μαρόκο με 3-6. Ο 27χρονος σέντερ του ΠΑΟΚ δεν υποτιμάει κανέναν αντίπαλο και παράλληλα αισιοδοξεί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τώρα, που γνωρίζουμε τη νοοτροπία του κόουτς Ουίλ Βόιτ, είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε καλύτερα εν συγκρίσει με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το Καμερούν, το Τσαντ και η Τυνησία έχουν σπουδαίες ομάδες. Δεν έχει σημασία με ποια σειρά θα παίξουμε, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στο προηγούμενο "παράθυρο", στην Τυνησία, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Τώρα, που θα παίξουμε στο "σπίτι" μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια. Δεν θέλουμε να μας εκπλήξει κανένας αντίπαλος. Το Καμερούν διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Το Τσαντ δεν πρέπει να το υποτιμήσεις κι επίσης δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσεις την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο κόουτς Μάριο Πάλμα στην Τυνησία. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ