17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θέλει Εθνική Νιγηρίας και ο Ντινουίντι

Ο Σπένσερ Ντινουίντι γεννήθηκε στο Λος Άντζελες κι έπαιξε με την Εθνική ΗΠΑ στην Πανεπιστημιάδα του 2013, στο Καζάν, αλλά δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Γκρεγκ Πόποβιτς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν για το 2021.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ο 27χρονος γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς φέρεται να άλλαξε προτεραιότητες και προκειμένου να καταφέρει να δώσει το παρών στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ετοιμάζεται να πάρει νιγηριανό διαβατήριο.

Το όνομα του Αμερικανού δεν ήταν ανάμεσα στα 44 της Team USA που θα διεκδικήσουν μία θέση στην ομάδα που θα παραταχθεί του χρόνου στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Δεδομένου πως η Νιγηρία έχει ήδη «τσεκάρει» το εισιτήριο πρόκρισης, φαντάζει ως καλή προοπτική για τη συμμετοχή του. Στην άκρη του πάγκου του αφρικανικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρίσκεται από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μάικ Μπράουν, ενώ στις τάξεις της ομάδας συναντάμε παίκτες όπως οι επίσης NBAers Αλ Φαρούκ Αμινού (Ορλάντο Μάτζικ), Τζος Οκόγιε (Μινεσότα Τίμπεργουλφς) και Τσιμέζι Μέτου (Σαν Αντόνιο Σπερς) και ο Έκπε Γιούντο, που αγωνίζεται πλέον στην Κίνα (Ντακς Πεκίνου), αλλά έχει περάσει και από το ΝΒΑ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, και ο Τζαλίλ Όκαφορ των Νιου Ορλίνς Πέλικανς να ακολουθήσει το δρόμο του, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την Εθνική Νιγηρίας. Ο 24χρονος σέντερ επίσης είχε φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της «αστερόεσσας», παίρνοντας μέρος στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Παίδων του 2011, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 του 2012 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 του 2013, αλλά έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τη χώρα καταγωγής των γονιών του, διαπιστώνοντας -κι εκείνος- πως δεν «χωράει» στην Εθνική ΗΠΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ