19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θέλει Εθνική, αλλά περισσότερο θέλει ΝΒΑ (pics)

Ο Γιόνας Γερέμπκο δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική Σουηδίας, αφού όμως πρώτα ξεκαθαρίσει το μέλλον του σε διασυλλογικό επίπεδο.

Ο 31χρονος φόργουορντ υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Γιούτα Τζαζ, ο δεύτερος χρόνος όμως δεν είναι εγγυημένος. Εάν δεν ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δύσκολα θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι. Η Σουηδία είναι μέχρι στιγμής τελευταία στο Β’ Όμιλο της Ευρωπαϊκής Ζώνης, με μία νίκη και τρεις ήττες. Τον Ιούνιο (28/06) θα παίξει στην Τουρκία και τον Ιούλιο (01/07) θα υποδεχθεί τη Λετονία και θέλει μόνο νίκες, για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Φυσικά και θέλω να παίξω στην Εθνική και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, αλλά πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την ομάδα του. Λατρεύω να παίζω με τη Σουηδία και παράλληλα να συμβάλω στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μου. Προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό, παίζω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και είμαι ο μοναδικός Σουηδός που το κάνει αυτό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να είμαι πρότυπο για τη νεολαία και να τους δείχνω πως μπορείς να προέρχεσαι από μια μικρή χώρα, όπως είναι η Σουηδία, και να είσαι στο ΝΒΑ, ζώντας το όνειρό σου», εξήγησε ο Γιόνας Γερέμπκο, ο οποίος έκανε το υπερατλαντικό βήμα το 2009 αρχικά για τους Ντιτρόιτ Πίστονς, ενώ συνέχισε στους Μπόστον Σέλτικς (2015-2017) και από φέτος στους «μορμόνους».

Το νέο σύστημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης συμπεριλαμβάνει παιχνίδια μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στα πρώτα δύο «παράθυρα» λόγω των υποχρεώσεών του στο ΝΒΑ. Παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε πως του αρέσει: «Είναι σπουδαίο. Όποτε έπαιζα, στο παρελθόν, με την Εθνική Σουηδίας ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικά τα παιχνίδια. Είναι διασκεδαστικό να βλέπεις πως με το νέο σύστημα οι αγώνες γίνονται πιο ουσιώδεις. Είναι καλό να βλέπεις τις ελπίδες και το ενδιαφέρον να μεγαλώνει μέσα από τους αγώνες. Έχουμε μια νεανική ομάδα με πολλούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι παίζουν καλά. Είναι ωραίο να βλέπεις την πρόοδό τους».

Η Σουηδία έχει μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής στα προκριματικά, εντός έδρας επί της Τουρκίας. Στη «Stockholm Hovet Arena», μάλιστα, έγινε ρεκόρ προσέλευσης σε εθνικό επίπεδο, καθώς έδωσαν το παρών πάνω από 8.000 θεατές. Ο Σουηδός NBAer δεν στάθηκε στα αποτελέσματα, αλλά στον τρόπο με τον οποίο ήρθαν, καθώς όπως συμπλήρωσε: «Ήταν σκληρές ήττες. Τα παιδιά έχασαν κάποια ματς, αλλά τα έχασαν με μικρή διαφορά». Να σημειωθεί, εδώ, πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει στο ρόστερ του εννέα παίκτες κάτω των 25 ετών, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας είναι ανεβασμένος εξαιτίας της παρουσίας του 38άχρονου σέντερ Γιοακίμ Κέλμπομ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ