18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Θέλει δουλειά πολλή… (pics)

Ο Άρης απειλήθηκε με ιστορικών διαστάσεων συντριβή, ωστόσο κατάφερε από κάποια στιγμή και μετά να συγκρατήσει την Τόφας και να υποστεί εν τέλει μια μάλλον αξιοπρεπή ήττα με 82-65 στην πρεμιέρα του International "Crowne Plaza Bursa Cevat Soydas", που γίνεται στην Προύσα. Έδειξε πάντως ότι πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ ακόμα ώστε να βρεθεί στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο και να πάρει κι έναν σέντερ, η απουσία του οποίου ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

O Άρης, που έπαιζε χωρίς τον τραυματία Πετγουέι, ήταν έτσι κι αλλιώς χειρότερη ομάδα από την Τόφας, η οποία έκανε καλές μεταγραφές το καλοκαίρι και έδειξε ότι είναι αρκετά δυνατή. Όμως δεν κατάφερε να την κοιτάξει καθόλου στα μάτια, αντιθέτως όσο η αντίπαλός του έπαιζε πλήρης, κόντεψε να πάθει μεγάλη ζημιά. Η Τόφας προηγήθηκε με 12-2 στο ξεκίνημα και με 26-12 στο 10' σκοράροντας με όποιον τρόπο ήθελε στο παρκέ και έχοντας πολύ εύκολο έργο στην άμυνα, δεδομένου ότι ο Άρης δεν μπορούσε να την απειλήσει καθόλου μέσα στο καλάθι. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας βασίζονταν κυρίως στα τρίποντα, τα οποία όμως ήταν συνήθως άστοχα κι έτσι γίνονταν έρμαιο στις διαθέσεις του Μόργκαν, του Μέχια, του Όουενς και των λοιπών.

Το σκηνικό διατηρήθηκε το ίδιο μέχρι το 25', οπότε η Τόφας προηγήθηκε με 59-26 απειλώντας να διασύρει τον Άρη, ο οποίος όμως από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να παίζει καλύτερα. Βοήθησε αφενός το ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης έβαλε μόνο Έλληνες στην πεντάδα κι αυτοί κατάφεραν να σχηματίσουν ένα πιο αξιόμαχο σύνολο και στις δύο πλευρές του παρκέ και αφετέρου το ότι ο Τούρκος προπονητής, Ορχούν Ενέ, απέσυρε τους δικούς του Αμερικανούς πλην του Κάτζι. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, μάλιστα, τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά και ο πλέι μέικερ Πιέρια Χένρι.

Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι με τον Αθηναίου να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι και την άμυνα να παρουσιάζει βελτίωση, ο Άρης κατέβασε τη διαφορά από το -33 στο -17 και κατάφερε να σώσει τα προσχήματα. Παρ' όλα αυτά έχει πολλά αγωνιστικά ζητήματα να λύσει κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης σίγουρα θα προβληματίστηκε από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας του.

ΑΡΗΣ: Βον 9(1), Φλιώνης 5(1), Τσαϊρέλης 6, Πουλιανίτης 3(1), Δίπλαρος 3(1), Χρηστίδης 2, Μούρτος 4, Αθηναίου 21(6), Μόραντ 4, Βασιλόπουλος 4, Ουίβερ 4.

ΤΟΦΑΣ: Μόργκαν 17, Ντουρμάζ 6, Ερμίς 6, Αρσλάν 11(3), Μεχία 10(1), Χένρι 5(1), Κονούκ 6, Όουενς 8, Κάτζι 7(1), Γιασάρ 6.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ