24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θέλει Γερμανία και αήττητο ο Ζίπσερ (pics)

Έτοιμος για την επιστροφή του στην Εθνική Γερμανίας εμφανίζεται ο Πολ Ζίπσερ, ο οποίος δεν συμμετείχε στα πρώτα δύο «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Σικάγο Μπουλς δεν κατέστη δυνατό να πάρει μέρος στα παιχνίδια μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, λόγω των υποχρεώσεών του με τους «ταύρους» στο ΝΒΑ. Ωστόσο, το καλοκαίρι -στο τρίτο «παράθυρο»- θέλει να δώσει το παρών, όπως παραδέχθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Προσανατολίζομαι να παίξω με την Εθνική αυτό το καλοκαίρι. Ανυπομονώ να φορέσω ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. Μου έλειψε να αγωνίζομαι με την Εθνική. Πιθανότατα, είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που μπορείς να αισθανθεί ένας αθλητής. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου, το να παίζεις μπροστά στους συμπατριώτες σου, οι οποίοι σε υποστηρίζουν και σου δίνουν ώθηση, είναι κάτι σπουδαίο. Αισθάνεσαι σαν να παίζεις με μια άλλη δύναμη, σου δίνουν επιπλέον πάθος, πολλή ενέργεια για να κερδίσεις. Το να παίζεις εντός έδρας είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να σε οδηγήσει στις νίκες που θες. Είναι κάτι που κάνει τη διαφορά αυτή η σειρά των αγώνων των προκριματικών, όπως πλέον διεξάγονται».

Τα «πάντσερ» παραμένουν μέχρι στιγμής αήττητα στον όμιλό τους, στην Ευρωπαϊκή Ζώνη, έχοντας κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα». Ο Γερμανός διεθνής, αναφερόμενους στους συμπαίκτες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, συμπλήρωσε: «Τα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, έχοντας κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Παράλληλα, έχουν παίξει μπάσκετ σε πολύ καλό επίπεδο. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν τόση μεγάλη εμπειρία σε διεθνές επίπεδο. Η προσαρμογή τους και η ανταγωνιστικότητά τους, τόσο γρήγορα, είναι πολύ καλό σημάδι για το μέλλον της ομάδας. Γνωρίζω πόσα ταλαντούχα είναι τα παιδιά. Τα εμπιστεύομαι, έχουν την ικανότητα να ανταποκριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Άκουσα πολλούς να λένε διάφορα για την ομάδα και πόσο δύσκολο θα είναι να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου, αλλά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους».

 

Τον Ιούνιο (29/06) η Γερμανία θα υποδεχθεί την Αυστρία και τον Ιούλιο (02/07) θα παίξει στη Σερβία. Ο Πολ Ζίπσερ θέλει το αήττητο, όπως άλλωστε εξήγησε: «Λατρεύω να εκπροσωπώ τη χώρα μου και θέλω να τη βοηθήσω να πετύχει σπουδαία πράγματα μες στα επόμενα χρόνια. Δεν συγκρίνεται το συναίσθημα σε σχέση με το να αγωνίζεσαι με την ομάδα σου. Παίζεις με μια ομάδα παικτών που επίσης θέλουν να δουν τη χώρα να λάμπει σε διεθνές επίπεδο. Αυτά τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν θα είναι ένα σπουδαίο τεστ για εμάς. Θα πρέπει να τα κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο όντας αήττητοι. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας και θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να τον κατακτήσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ