16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Θέλει Α1 ο ανανεωμένος ΟΑΧ (pics)

Την άνοδό του στην Α1 Γυναικών θα διεκδικήσει στο νέο πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Α2 Γυναικών ο ΟΑΧ. Το ανανεωμένο ρόστερ του και οι πρώτες δηλώσεις.

Αφιέρωμα στην ομάδα που μετράει αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών της, στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, δημοσίευσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων. Με τρία νέα πρόσωπα να έχουν ενταχθεί στο δυναμικό του και με τη συνδρομή των περισσοτέρων από τα κορίτσια που κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στην Α2, πέρυσι, ο ΟΑΧ ξεκινάει για τη νέα περίοδο θέτοντας τον πήχη ψηλότερα.

Νέος προπονητής ο Μάνος Μανουσάκης: Αρκετά ισχυρό είναι το φετινό ρόστερ των Κρητικών, κάτι το οποίο τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και ο καινούριος τεχνικός της: «Ως ομάδα έχουμε βρει το δρόμο μας και σιγά σιγά επιδιώκουμε να βελτιωνόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα που θα παίξουμε. Η ομάδα παρέμεινε στην Α2, φέτος κοιτάζουμε να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο "πάνω" γκρουπ, έτσι ώστε, αν είμαστε υγιείς και καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, να πρωταγωνιστήσουμε, με απώτερο σκοπό να "κοιτάξουμε" την Α1. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την κοινωνία των Χανίων να έχει μια ομάδα στο πρώτο επίπεδο».

Για την κατάσταση που βρήκε στα Χανιά, τα οποία ανέλαβε φέτος το καλοκαίρι, εξήγησε: «Στην ομάδα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, τόσο από τον Μιχάλη Κασικτσόγλου που αποχώρησε όσο και από τη Φρόσω Δημητρουλάκη, η οποία έχει τα τμήματα υποδομών. Τα κορίτσια που αναδεικνύονται από τις ακαδημίες είναι πολύ ανταγωνιστικά και η ομάδα θα απαρτίζεται από κορίτσια που είναι από τα Χανιά. Θα έχουν, μάλιστα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και δεν θα συμμετέχουν απλά. Θέλουμε να προσφέρουμε στα δικά μας κορίτσια την προοπτική να παίξουν σε ένα παραπάνω επίπεδο. Ως φιλόδοξος που είμαι σαν άνθρωπος, θέλω να προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά αυτός δεν είναι παράγοντας που εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως η τύχη. Σκοπός μας, πάντως, είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει».

Τα νέα πρόσωπα: Ο Ο.Α. Χανίων απέκτησε το καλοκαίρι τρεις παίκτριες, από τις οποίες περιμένει σημαντικές βοήθειες για τη χρονιά που ξεκινάει. Πρόκειται για τις Ευτυχία Δεληγιάννη, Κωνσταντίνα Φωτιάδη και Ιωάννα Γαλανάκη. Η πρώτη ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου στην Α1 τη χρονιά που πέρασε, τα άλλα δύο κορίτσια ήταν στον ΟΦΗ και τον Ηρόδοτο αντίστοιχα.

«Είμαι ενθουσιασμένη που ήρθα Χανιά, γιατί είναι ένας τόπος τον οποίο επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι και τον αγαπώ. Για την ομάδα είχα ακούσει τα καλύτερα και οι άνθρωποι που με προσέγγισαν με ικανοποίησαν με όσα είπαμε κι έτσι συμφωνήσαμε. Η Α2 αναμένεται πιο δύσκολη σε σχέση με πέρυσι, αφού οι ομάδες έχουν δυναμώσει και υπάρχουν πολλές παίκτριες -σε όλες τις ομάδες- που προέρχονται από την Α1. Σε κάθε παιχνίδι θα δουλεύουμε πολύ και θα πηγαίνουμε για το καλύτερο. Θεωρώ ότι η παραμονή της ομάδας είναι δεδομένη και σίγουρη, λόγω των παικτριών που έχουν προστεθεί και με τη δουλειά που βλέπω να γίνεται. Θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται, αρκεί να είμαστε υγιείς», ανέφερε η Ευτυχία Δεληγιάννη.

Κουφογιάννη: «Θα κοιτάξουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»
Μία από τις παίκτριες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο με την απόδοσή τους την περασμένη σεζόν, συμβάλλοντας στην παραμονή του ΟΑΧ, ήταν η Ηρώ Κουφογιάννη. Η 31χρονη σέντερ, με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΧ, εξήγησε: «Ήθελα πολύ να παραμείνω στην ομάδα και είμαι χαρούμενη που τα βρήκαμε. Στην ομάδα έχουν έρθει νέα κορίτσια, έμπειρες αθλήτριες και ο πρώτος στόχος είναι μια άνετη παραμονή έχοντας, πάνω από όλα, την υγεία μας γιατί μια χρονιά εξαρτάται πάρα πολύ από τους τραυματισμούς. Εάν όλα πάνε καλά θα θέλαμε να κοιτάξουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θεωρώ ότι ως ομάδα είμαστε πιο πλήρης σε σχέση με πέρυσι. Σαφώς και τα νεαρά κορίτσια, που μας βοήθησαν πέρυσι πολύ, φέτος είναι κι αυτές πιο έμπειρες, οπότε θεωρώ ότι η ομάδα μας δεν θα δυσκολευτεί να μπει πιο γρήγορα στη νοοτροπία του κόουτς».

Υπενθυμίζεται ότι πρώτο παιχνίδι για τον ανανεωμένο ΟΑΧ είναι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου απέναντι στα Μελίσσια, εκτός έδρας, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου, με τις Κρητικές να δοκιμάζονται στον Υμηττό κόντρα στον Αμύντα (27/10).

Το ρόστερ:
Δερμιτζάκη Ευτυχία 2002 «1»
Ψυχογιού Μαντώ 1989 «1», «2»
Παπαμαρκάκη Βάσια 2001 «1», «2»
Πρασιανάκη Ελια 2001 «2»
Βασιλογιαννάκη Αφροδίτη 2002 «2»
Δασκουλίδου Βασιλική 2003 «2»
Γαλανάκη Ιωάννα 2000 «2», «3»
Δρικάκη Χριστίνη 2002 «2», «3»
Παπαδάκη Σταυρούλα 2004 «3»
Σκουμπάκη Αργυρώ 2002 «3», «4»
Δεληγιάννη Ευτυχία 1998 «3», «4»
Χαλυβίδου Άννα 1989 «3», «4»
Δασκαλάκη Ελένη 2002 «4»
Φωτιάδη Κωνσταντίνα 1989 «4», «5»
Κουφογιάννη Ηρώ 1987 «4», «5»
Ήρθαν: Δεληγιάννη (Ολυμπιακός Βόλου), Φωτιάδη (ΟΦΗ), Γαλανάκη (Ηρόδοτος)
Έφυγαν: Καζαντζή, Ακρίβου, Κασωμένου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ