15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η WADA έβγαλε κόκκινη κάρτα στη Ρωσία

Μια υπόθεση που τραβάει χρόνια και της οποίας η τελευταία -μέχρι τώρα- πράξη γράφεται σήμερα βάζει ερωτηματικά για την Εθνική Ρωσίας και τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Η WADA έβγαλε κόκκινη κάρτα στους Ρώσους και τους απέκλεισε από κάθε διεθνή διοργάνωση για τέσσερα χρόνια. Κάτι το οποίο σημαίνει πως η σημαία της Ρωσίας δεν θα παρελάσει ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά ούτε και στους χειμερινούς αγώνες του 2022.

Η WADA είχε ξεκίνησει επίσημη έρευνα για υπόθεση ντόπινγκ και είχε δώσει διορία στη Ρωσία προκειμένου να αντικρούσει με στοιχεία τα όσα της καταλογίζονται για ντόπινγκ αθλητών της. Η ανακοίνωση είναι γενική, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα αθλήματα, δεν γίνεται κάποιος λόγος ξεχωριστά για τα ομαδικά σπορ, οπότε θα πρέπει να αναμένεται διευκρίνιση για το μπάσκετ για παράδειγμα. Μην ξεχνάμε πως στο μπάσκετ υπάρχει και το Προολυμπιακό Τουρνουά και η Ρωσία έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον όμιλο του Σπλιτ μαζί με τις Γερμανία, Μεξικό, Τυνησία, Βραζιλία και την οικοδέσποινα Κροατία.

Να πούμε κάπου εδώ πως Ρώσοι αθλητές π.χ. του στίβου έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν υπό τη σημαία άλλου κράτους, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει σε ομαδικό σπορ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ