16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η LNB θυμήθηκε τον «Έλληνα» Λοράν Σκιαρά (vid.)

Πέρασε δύο γεμάτες δεκαετίες στα παρκέ και στη διάρκεια τους ξενιτεύτηκε μόνο δύο φορές, τη μία εξ αυτών για να έρθει στα μέρη μας και παίξει στον Πανιώνιο. Η γαλλική λίγκα LNB θυμήθηκε σήμερα τον Λοριάν Σκιαρά φιλοξενώντας μία συνέντευξη του.

 


Ο Σκιαρά αποσύρθηκε πριν από εννιά χρόνια από τα παρκέ έπειτα από μία αξιοσημείωτη καριέρα τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο αφού με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο των Ολυμπιακών αγώνων του Σίδνεϊ το 2000. Ο δρόμος του τον οδήγησε εκτός Γαλλίας για λίγο το 1997 στην Ουέλβα της Ισπανίας, στην Μπενετόν Τρεβίζο της σεζόν 1997-98 και στον Πανιώνιο 2001-02.

 


Ο Πανιώνιος είχε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο του τον Παναγιώτη Γιαννάκη και έκανε μία καλή πορεία στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος τερματίζοντας 5ος με ρεκόρ 14-12. Το εμπόδιο όμως του Ηρακλή στην πρώτη φάση των πλέι οφ, αποδείχτηκε ανυπέρβλητο. Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν στη Νέα Σμύρνη με 81-74 αλλά δεν τα κατάφεραν στα δύο ματς του Ιβανωφείου (94-89 και 88-80). Στο Κύπελλο δε, έφτασε ένα βήμα από το φάιναλ φορ αλλά αποκλείστηκε από τον Πανελλήνιο με ήττα 77-63 στα προημιτελικά.

 


Το παιχνίδι του Σκιαρά χαρακτηριζόταν από ουσία. Το φανερώνουν και οι αριθμοί που είχε στη μοναδική σεζόν του στην Ελλάδα: 8,7 πόντοι, με τρομερά ποσοστά (84% στις βολές, 60% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 4,27 ασίστ και 1,82 κλεψίματα.

 

Για όσους δεν τον πρόλαβαν στα παρκέ ή απλά δεν θυμούνται το παιχνίδι του, δείτε το βίντεο της γαλλικής λίγκας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ