24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Η FIBA υπέρ της προστασία των ιδανικών των σπορ

Στην Τιφλίδα έγινε η τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου της FIBA Ευρώπης, με τη συμμετοχή δια τηλεδιάσκεψης και του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χαμανέ Νιανγκ και του ισχυρού άνδρα και γενικού γραμματέα Ανδρέα Ζαγκλή.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης, η FIBA  καλωσόρισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου πάνω στον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και την ανάγκη να προστατευτούν μερικά βασικά ιδανικά των σπορ στην Ευρώπη. Το συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα αποδίδει τη σημασία που πρέπει στις διοργανώσεις των Εθνικών Ομάδων σε απόλυτο ισορροπία με τις διασυλλογικές διοργανώσεις, αλλά και στις Ομοσπονδίες. 

Επίσης η FIBA χαιρετίζει το γεγονός ότι το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Βουλής ρίχνει την προσοχή του στις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι κλειστές λίγκες στις οργανωμένες δομές των σπορ στην Ευρώπης και σε αρχές όπως η δικαιοσύνη, στην ανοιχτή ένταξη στις αθλητικές διοργανώσεις και σε δομές που βασίζονται στο εθελοντισμό στην κοινωνική και εκπαιδευτική λειτουργία… 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ