19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η FIBA «ξέθαψε» τον… άθλο της Εθνικής στη Σαϊτάμα! (vid)

Όσα χρόνια και αν περάσουν ο άθλος της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας το 2006 απέναντι στην υπερομάδα των ΗΠΑ δεν ξεχνιέται και η FIBA θέλησε να τον υπενθυμίσει.

Συγκεκριμένα η παγκόσμια ομοσπονδία πρόκειται να δείξει σήμερα (21:00) μέσω του επίσημου καναλιού της στο Yοutube σε επανάληψη τον μεγάλο αγώνα της Εθνικής μας ενώ τον παρομοίασε σε σημαντικότητα νίκης με το Εuro 2004 που κατέκτησε η ποδοσφαιρική ομάδα ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Δείτε εδώ το κείμενο της FIBA:

«Δεν έχει υπάρξει άλλο ματς σε τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA σαν αυτό. Οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας μετά τη λήξη για να πανηγυρίσουν. Η Ελλάδα είχε ορισμένα μεγάλα αποτελέσματα στον αθλητισμό, όπως η κατάκτηση του Euro 2004, αλλά μπορεί κάτι να ξεπεράσει το θρίαμβο επί των ΗΠΑ στην Σαϊτάμα;

Ο πλέι μέικερ της Ελλάδας, Θοδωρής Παπαλουκάς, ήταν φανταστικός εκείνη τη μέρα, έχοντας 8 πόντους, αλλά και 12 ασίστ! Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε μεγάλα σουτ κι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 22 πόντους. Ασταμάτητος ήταν επίσης ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που ήταν πολύ καλός κυρίως στη δεύτερη περίοδο. Χτυπούσε τις ΗΠΑ στο πικ εν ρολ, σκόραρε πάνω σε άμυνες, έτρεχε ακόμη και στον αιφνιδιασμό. Ο Baby Shaq είχε 14 πόντους.

Οι ΗΠΑ είχαν ταλέντο, αλλά οι παίκτες ήταν ακόμη άπειροι κι επομένως ευάλωτοι, όπως απέδειξε η Ελλάδα που είχε προπονητή το θρύλο της χώρας, Παναγιώτη Γιαννάκη. Είναι ένας από τα πιο πολυσυζητημένα ματς στην ιστορία του μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ