29.2 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

«Η FIBA μας σέβεται, δεν μας βλέπει σαν ρομπότ»

Με τη FIBA και το νέο καλεντάρι της, όσον αφορά στις εθνικές ομάδες, συμφώνησαν ο Κώστας Σλούκας και ο Κώστας Παπανικολάου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αφήνει «ελεύθερα» κάποια καλοκαίρια, ορίζοντας πλέον αγώνες μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Ο 27χρονος γκαρντ της Φενέρμπαχτσε και ο 27χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού τάχθηκαν υπέρ της απόφασης της FIBA που -όπως αμφότεροι τόνισαν- σέβεται τους παίκτες. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Κώστας Σλούκας: «Η FIBA δείχνει ότι σέβεται τους παίκτες και αποδεικνύει ότι δεν μας βλέπει σαν ρομπότ. Ήταν μία έξυπνη απόφαση. Εκτός από τις ημέρες ξεκούρασης, δίνει στους παίκτες και την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους και στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να βελτιωθούν και δεν έχουν χρόνο να το κάνουν αυτό μέσα στην σεζόν’.

Κώστας Παπανικολάου: «Η ξεκούραση είναι σημαντική, επειδή δεν είμαστε μηχανές. Εάν έχεις κάποιο ρεπό μέσα στη σεζόν το χρησιμοποιείς για να ξεκουραστείς. Ένα ελεύθερο καλοκαίρι όμως σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις μία ανάσα, αλλά και να δουλέψουμε πάνω σε στοιχεία του παιχνιδιού μας. Νομίζω ότι αυτή η απόφαση αναγνωρίζει την αφοσίωση των παικτών στις εθνικές τους ομάδες κι αυτό είναι όμορφο, επειδή θα τους βοηθήσει να έχουν περισσότερα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ