17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η FIBA θυμήθηκε τον τελικό… που θα θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε! (vid)

Η FIBA παρουσίασε την τεράστια μας νίκη απέναντι στους Αμερικανούς το 2006, αλλά τώρα θα κάνει... τους Ισπανούς να χαρούν κι εμάς να μείνουμε με μια άσχημη ανάμνηση, δείχνοντας ξανά τον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

Ο απόλυτος θρίαμβος επί των Αμερικανών με 101-95 είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ιδίως σε ομαδικό επίπεδο. Αυτό, από μόνο του, επισκιάζει το τι έγινε δύο μέρες μετά, στον τελικό της Ιαπωνίας, όπου ηττηθήκαμε «βαριά» με 70-47 από την Ισπανία. Είναι, μάλλον, και ο τελικός που θα θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε, αφού από τότε η «Φούρια Ρόχα» έγινε ο... κακός μας δαίμονας.

«Παίξαμε με πολύ πάθος. Βάζαμε τα σουτ και γρήγορα γυρίζαμε στην άμυνα», είπε ο εκ των ηγετών εκείνης της αρμάδας του Πέπου Ερνάντεθ, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, στο αφιέρωμα που παρουσιάζει η FIBA για εκείνη τη μέρα. 

Για όποιον θυμάται, στη «γαλανόλευκη»... πανηγυρίζαμε που ο μεγάλος πρωταγωνιστής τους, Πάου Γκασόλ, δε θα έπαιζε στον τελικό. Πού να ξέραμε...

«Ήταν μια απίστευτη εμφάνιση επιθετικά και αμυντικά. Το απόλαυσα από τον πάγκο και έκανα σαν μικρό παιδί», θυμάται ο νυν «άσος» των Μπλέιζερς, που είχε καθοδηγήσει την Ισπανία μέχρι τον τελικό. Κάπως έτσι, η τρομερή τους εκείνη ομάδα μας «κατατρόπωσε» και μάλλον... δε θέλουμε να το θυμόμαστε.

Δείτε τις κορυφαίες στιγμές από τον τελικό:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ