16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Dream Team στην κορυφή! (vids)

Σαν σήμερα η Εθνική ΗΠΑ ανέβαινε στην κορυφή του κόσμου, με μια... όχι συνηθισμένη της ομάδα με απλά καλούς παίκτες του ΝΒΑ, αλλά όλα της τα «αστέρια», παρουσιάζοντας το πιο σπουδαίο σύνολο όλων των εποχών.

Ήταν ο Μάικ Τζόρνταν, ο Σκότι Πίπεν, ο Λάρι Μπερντ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Τζοκ Στόκτον... Ας μη συνεχίσουμε τη λίστα, ας την πούμε απλά «Dream Team», όπως την αποκάλεσαν τότε. Και ναι, ήταν μια ομάδα βγαλμένη από τα όνειρα κάθε μπασκετικού, έχοντας στις τάξεις της τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη, τους «αστέρες» του ΝΒΑ, που το 1992 στην Ελλάδα τους βλέπαμε μόνο μέσω μερικών στιγμιοτύπων.

Όλοι εκείνοι οι παίκτες αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Ο «Air», που αναφέρεται ως ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, δεν κρύβει ακόμη και σήμερα τη συγκίνηση, για το γεγονός ότι φόρεσε το εθνόσημο και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Δεν είναι παράξενο, βέβαια, που όλοι αυτοί σήκωσαν την «αστερόεσσα» πιο ψηλά από κάθε άλλη σημαία. Το έκαναν απέναντι στην Κροατία του Ντράζεν Πέτροβιτς, επικρατώντας με 117-85 στον τελικό. Γιατί απλά ήταν ασταμάτητοι. Γιατί απλά δεν πρόκειται, μάλλον, να ξαναδούμε ομάδα σαν και αυτήν.

Θυμηθείτε εκείνον τον τελικό:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ