14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Basket League ζητά επιστροφή στις προπονήσεις!

Στη Σερβία και την Ισπανία έχουν αρχίσει σιγά σιγά ξανά οι προπονήσεις, στο Ισραήλ αποφάσισαν να τελειώσουν το φετινό πρωτάθλημα μέσα στον Ιούλιο και οι ομάδες της ελληνικής Basket League θέλουν κι αυτές να ξαναμπούν στα γήπεδα άμεσα.

Γι' αυτό ο ΕΣΑΚΕ απέστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας να επιτραπεί από τώρα το άνοιγμα των κλειστών γυμναστηρίων ειδικά για τις ΚΑΕ, προκειμένου οι ομάδες τους να μπορούν να αρχίσουν με κάποιο τρόπο και πάλι προπονήσεις. Σε πρώτη φάση γίνεται λόγος για διεξαγωγή ουσιαστικά ατομικών προπονήσεων από τους αθλητές, που θα μπαίνουν ανά τριάδες στο κλειστό και θα γυμνάζονται τηρώντας τα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ σταδιακά ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξάνεται ανάλογα και με την πορεία των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε ότι στις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο Λευτέρης Αυγενάκης στις 30 Απριλίου σχετικά με τη άρση των περιοριστικών μέτρων στο χώρο του Αθλητισμού, είχε αφήσει να εννοηθεί πως τα κλειστά γυμναστήρια όλης της χώρας δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΣΑΚΕ απέστειλε την παραπάνω επιστολή πριν από περίπου δέκα ημέρες, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τον υφυπουργό.

Και προκαλεί απορίες η σπουδή που επιδεικνύει ξαφνικά ο ΕΣΑΚΕ ώστε να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις, με δεδομένο ότι ήταν η πρώτη λίγκα στην Ελλάδα που αποφάσισε άρον άρον την οριστική διακοπή του πρωταθλήματός της λίγες μόνο μέρες μετά την κήρυξη του lockdown στα τέλη Μαρτίου...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ