22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η 4η ευκαιρία του «Σάλε»

Είναι ο μόνος προπονητής στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας με τουλάχιστον τρεις τελικούς που δεν έχει πιάσει την κούπα στα χέρια του. Με αυτό το δεδομένο, ο αυριανός τελικός της Κρήτης έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τον Ντράγκαν Σάκοτα.

 

Έχει πάρει Πρωτάθλημα Ελλάδας με την ΑΕΚ, έχει πάρει μια ευρωπαϊκή κούπα με τον ΠΑΟΚ οπότε το Κύπελλο μπορεί να θεωρηθεί κάτι σαν απωθημένο.

 

Η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα του να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας ήταν στις 10 Απριλίου 1991. Δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στη Γενεύη, ο Σάκοτα είδε τον Βλάντο Τζούροβιτς να οδηγεί τον Πανιώνιο στον μοναδικό τίτλο της ιστορίας του αφού ο Πανιώνιος νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ με 73-70.

 

Τρία χρόνια μετά (27 Μαίου 1994), στο ίδιο γήπεδο, με διαφορετική ομάδα και διαφορετικό αντίπαλο, η γεύση ήταν η ίδια. Μόνο που τότε ο Ηρακλής του οποίου ήταν προπονητής δεν ήταν το φαβορί και έχασε από τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη με 63-51.

 

Ο τελευταίος τελικός του Σάκοτα, ήταν εκείνος της Λαμίας το 2004 με τον Ολυμπιακό

 

Επρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να έχει ο Σάκοτα την τρίτη ευκαιρία του. Δεν αποδείχτηκε φαρμακερή όμως. Στο «Χαριοπούλειο» της Λαμίας, στις 29 Φεβρουαρίου 2004, ο «Σάλε» ήταν πια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Άρης του Τσαρλς Μπάρτον τον άφησε και πάλι στην πλευρά του ηττημένου (73-70).

 

Ο αυριανός θα είναι λοιπόν ο 4ος τελικός Κυπέλλου του Ντράγκαν Σάκοτα με 4η διαφορετική ομάδα. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει με την ΑΕΚ αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει με τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό…

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ