20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η 14άδα της Εθνικής Ανδρών για το Σεράγεβο

Στη Βοσνία θα φιλοξενηθούν οι προκριματικοί αγώνες του Ευρωμπάσκετ 2022, που θα γίνουν στα τέλη Νοεμβρίου, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο να καλεί δεκατέσσερις παίκτες στην Εθνική Ελλάδας Ανδρών.

Πρόκειται για τους εξής: Γιάννης Αγραβάνης (Μεσολόγγι), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας Πατρών), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας Πατρών), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ) , Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας Πατρών), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας Πατρών), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Βασίλης Τολιόπουλος (Ιωνικός Νικαίας), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής) και Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ).

Ο Γιάννης Αθηναίου ετοιμάζεται να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος μετά τον τραυματισμό του, ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος καλείται για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών. Έχει να επιδείξει, μεταξύ άλλων, ένα χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ Β’ Κατηγορίας, το 2016.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει δύο αγώνες σε αυτό το «παράθυρο», στο Σεράγεβο, με αντιπάλους τη Λετονία (27/11, 19.00) και τη Βουλγαρία (29/11, 19.00). Στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών επιτεύχθηκαν ισάριθμες νίκες, εντός έδρας επί της Βουλγαρίας με 73-63 και εκτός έδρας επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με 70-65.

Το 41ο Ευρωμπάσκετ θα γίνει 1-18 Σεπτεμβρίου του 2022, με τη συμμετοχή 24 χωρών. Οι «οικοδέσποινες» Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, ωστόσο συμμετέχουν και στα προκριματικά. Η «γαλανόλευκη» είναι στον ίδιο όμιλο των προκριματικών με τη Βουλγαρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Λετονία, με τη βαθμολογία να έχει μέχρι στιγμής -σε δύο ματς- ως εξής:

1. Ελλάδα 4 (2-0)
2. Βουλγαρία 3 (1-1)
3. Βοσνία Ερζεγοβίνη 3 (1-1)
4. Λετονία 2 (0-2)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ