23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η ώρα των αποφάσεων

Ο Παναθηναϊκός έχασε εύκολα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ και πλέον θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Η εικόνα των «πράσινων» στο παρκέ, από το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν αποκαρδιωτική. Από εδώ έχουμε γράψει αμέτρητες φορές για το πρόβλημα των ριμπάουντ. Βελτίωση δεν υπάρχει. ο Έντι Ταβάρες έκανε ρεκόρ σε χρόνο συμμετοχής, καθώς έμεινε στο παρκέ για περίπου 32 λεπτά. Το «τριφύλλι» δεν προσπάθησε καν να τον φθείρει και τον άφησε να κάνει πάρτι.

Το αποτέλεσμα φάνηκε στο ταμπλό του γηπέδου στο τέλος, καθώς ο γίγαντας από το Πράσινο Ακρωτήριο αποτέλεσε τον βασικό πρωταγωνιστή (μαζί με τον Ράντολφ ο οποίος εκτελούσε ανενόχλητος όλο το βράδυ) του άνετου περάσματος της «Βασίλισσας» από την ελληνική πρωτεύουσα. Περαιτέρω κριτική δεν χρειάζεται για την αναμέτρηση, καθώς ο Τζίμερ Φριντέτ έμοιαζε να παλεύει μόνος του σε κάποιες στιγμές, ενώ ο Νικ Καλάθης παίζει άσχημα και γράφει νούμερα που δεν πλησιάζει κανείς άλλος. Ότι κάποιοι τυχαίοι συνεχίζουν να τον αμφισβητούν αποτελεί ζήτημα που μάλλον δεν απασχολεί καθόλου τον ίδιο. 

Από εκεί και πέρα, οι δυνατότητες κάποιων παικτών είναι σίγουρα περιορισμένες. Ο Ρικ Πιτίνο δεν δίνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής σταθερά στους Ουάιλι, Μπέντιλ, Μπράουν, Τζόνσον, Παππά και Βουγιούκα, όμως έτσι η σεζόν είναι αδύνατο να βγει. Το μπάσκετ των 6-7 παικτών παιζόταν με επιτυχία πριν από 25 χρόνια, όχι πια.

Ο Αμερικανός τεχνικός προς το παρόν δεν θυμίζει σε τίποτα, τον άνθρωπο ο οποίος αναμόρφωσε πέρσι τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ωστόσο τι ακριβώς έχει στο μυαλό του θα φανεί τους προσεχείς μήνες. Άλλωστε και πέρσι έπειτα από το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα, το «τριφύλλι» άλλαξε τσιπάκι και μπήκε στην οκτάδα, με τρόπο εμφατικό. Οπότε χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα.

Ωστόσο, η ώρα των αποφάσεων είναι πια ξεκάθαρο ότι έχει φτάσει. Ο Πιτίνο είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν δύο εκατομμύρια δολάρια για να πάρει έτοιμο παίκτη ο Παναθηναϊκός. Παρ' όλα αυτά είναι σίγουρο ότι και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι πρέπει να δαπανηθούν τόσα χρήματα για αλλαγές.

Όσοι περισσεύουν θα πρέπει να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν εφόσον είναι αυτό εφικτό. Ειδάλλως θα χρειαστεί ο άλλοτε θρύλος του Λούιβιλ να κάνει πράξη αυτό που είπε μετά την ήττα από τους πρωταθλητές Ισπανίας. Να βελτιώσει το υπάρχον έμψυχο υλικό. Το ερωτηματικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως θα παίξουν καλά, παίκτες οι οποίοι έως τώρα δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα.

Το πρόγραμμα της συνέχειας περιλαμβάνει δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Καλίνινγκραντ και με την Αρμάνι Μιλάνο στη Λομβαρδία. Μία νίκη σε αυτό το ζευγάρι αγώνων θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη, αλλά δεν θα πρέπει να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το... χαλάκι του ενθουσιασμού.

ΥΓ. Η διαιτησία στο ΟΑΚΑ θύμισε τα... παλιά. Παρ' όλα αυτά δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση την αιτία της ήττας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ