22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ώρα της πρόκρισης και της σωτηρίας

Τα playoffs και τα play out κάνουν εκ νέου τζάμπολ και με το τελείωμα των αναμετρήσεων, θα ξέρουμε ποιος θα πάει στους τελικούς και ποιος θα έχει σωθεί! 

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Φάρο και τον Δούκα, θεωρούνταν ως η πιο αμφίρροπη αλλά μετά το break στο Δαϊς, η ομάδα του Κερατσινίου μοιάζει σίγουρο πως θα πάρει την πρόκριση. Κι όχι γιατί έχει ξεχάσει από πότε έχει να ηττηθεί στην “Ιχθυόσκαλα” αλλά γιατί η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων παρουσιάζει εικόνα… διάλυσης. Ο Γιώργος Κουκάς, το βασικό playmaker αποχώρησε, το ίδιο και ο Κώστας Τζιάλλας ενώ υπάρχουν φήμες πως στον αγώνα δεν θα αγωνιστούν οι Μανώλης Παπαμακάριος και Παναγιώτης Καυκής. Την θέση των πρώτων δύο πήραν οι Γιώργος Καμπερίδης και Στέφανος Ψαρράς καθώς η διοίκηση του Α.Σ.Ε.Δ θέλησε να τιμήσει τα δύο νεαρά παιδιά για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. 

Στον Αστακό, ο Αίολος θέλει να ισοφαρίσει την σειρά με τον Ηρακλή και από την άλλη, ο “Γηραιός” να την τελειώνει. Το εύκολο 82-64 του έδωσε το προβάδισμα αλλά η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού παρουσιάζεται πολύ καλύτερη ενώπιον του κοινού της. Στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας άλλωστε, είχε επικρατήσει με 70-62. 

Όσον αφορά την μάχη της παραμονής, Αρκαδικός και Μαχητές Δόξας Πεύκων έχουν τον πρώτο λόγο αλλά τώρα παίζουν μακριά από τις έδρα τους. Επομένως δεν αποκλείεται να υπάρξει ισοφάριση και των δύο σειρών. Άλλωστε, το Ηράκλειο παίζει καλύτερα στα “Δύο Αοράκια” καθώς εκεί έχει πανηγυρίσει τις έξι από τις εφτά νίκες του. Η πρώτη ήταν κόντρα στους Αρκάδες με 65-59. Ομάδα έδρας είναι και η Καβάλα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Play Off

Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-Ηρακλής Παναγιώτου-Βαρδάλος-Δαρλαμήτσος (Θεοδωρόπουλος)

Π. Νικολαϊδης 17.00 Φάρος-Δούκας Πηλοϊδης-Ανδρικόπουλος-Θεονάς (Μουζάκης Στ.)

Play Out

Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Αρκαδικός Πουρσανίδης Κ.-Συμεωνίδης-Λόρτος (Μαχαιριανάκης)

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Μαχητές Δόξας Πεύκων Τζαφλέρης-Ταρενίδης Στ-Τσιαπλής (Γκούμας)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ