20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η ωραιότερη εμπειρία στα «παράθυρα» (pics)

Τους δώδεκα παίκτες που θα αγωνιστούν με την Εθνική ΗΠΑ στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ανακοίνωσε ο Τζεφ Βαν Γκάντι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός γνωστοποίησε τους «εκλεκτούς» του, οι οποίοι θα αγωνιστούν αρχικά στην Πόλη του Μεξικού απέναντι στο Μεξικό (29/06) κι εν συνεχεία στην Αβάνα κόντρα στην Κούβα (02/07). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι αήττητο μέχρι στιγμής, στο Γ’ Όμιλο της Αμερικανικής Ζώνης, κι έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στην επόμενη φάση. Φυσικά, θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες του στις υποχρεώσεις του στα προκριματικά, μέχρι την πρόκρισή του στην Κίνα.

«Το προηγούμενο "παράθυρο" ήταν, ειλικρινά, μία από τις ωραιότερες εμπειρίες που είχαν. Όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο εκπροσωπείς ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε εν όψει του τρίτου «παραθύρου» ο Τζον Στόκτον, ενώ ο Άλεξ Καρούσο μίλησε για τον πολύπειρο ομοσπονδιακό προπονητή: «Το να μαθαίνεις από τον κόουτς Βαν Γκάντι είναι καταπληκτικό. Επιμένει στη λεπτομέρεια, γιατί έτσι μπορείς να κάνεις τη διαφορά στο παιχνίδι».

Ο γιος του Τζον Στόκτον, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής ΗΠΑ που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 κι έμεινε στην ιστορία ως «Ομάδα Όνειρο», αναφέρθηκε και στον πατέρα του: «Αγαπούσε να παίζει με την Εθνική και το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ. Το θεωρούσε τιμή κι έτσι είναι και για εμένα».

  

Ο Τζεφ Βαν Γκάντι, από την πλευρά του, ανέφερε για τους Αμερικανούς διεθνείς: «Είναι μαζί. Είναι μια καλή ομάδα αφοσιωμένων παικτών, που θεωρώ πως θα μας εκπροσωπήσουν καλά. Ήταν δύσκολη η απόφαση να διαλέξω τους δώδεκα, όλοι άξιζαν να βρίσκονται εδώ. Δεν ήταν εύκολη απόφαση». 

Για την «αστερόεσσα» προηγήθηκε προπονητικό καμπ στο Χιούστον, με τον 56άχρονο τεχνικό να ξεχωρίσει την τελική δωδεκάδα, που θα δώσει το παρών στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA. Πρόκειται για τους εξής παίκτες: Τέιλορ Μπράουν (Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς), Αμίλ Τζέφερσον (Αϊόβα Γουλφς), Ζαβιέ Μάνφορντ (Ουισκόνσιν Χεντ), Άλεξ Καρούσο (Λος Άντζελες Λέικερς), Νικ Τζόνσον (Όστιν Σπερς), Ντέιβιντ Στόκτον (Στόκτον Κινγκς), Ρέτζι Χερν (Γκραντ Ραπίντς Ντράιβ), Κέβιν Τζόουνς (Μπασκόνια), Ρασάντ Τόμας (Οκλαχόμα Σίτι Μπλου), Τζόναθαν Χολμς (Μέιν Ρεντ Κλος), Τρέι Μακ Κίνι Τζόουνς (Φορτ Ουέιν Μαντ Αντς) και Μάρκους Θόρντον (Κάντον Τσαρτζ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ