21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Χίμκι φούντωσε τη «φωτιά» για την οχτάδα (vid)

Η «μάχη» για την οχτάδα έχει ανάψει για τα καλά και η Χίμκι φρόντισε να την ανάψει ακόμη περισσότερο με τη νίκη της μέσα στο Μιλάνο με 78-69. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Ρώσοι προκάλεσαν τετραπλή ισοβαθμία στην 8η θέση στις 11 νίκες στην οποία βρίσκονται μαζί με τους Ιταλούς, τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε, ενώ σε αυτήν μπορεί να βρει θέση αύριο (21/2) και ο Ερυθρός Αστέρας αν νικήσει την ΤΣΣΚΑ.

 


Η Χίμκι προερχόταν από οχτώ σερί εκτός έδρας ήττες και πήρε κόντρα στη δεδομένη αδυναμία της μακριά από την έδρα της, αφού αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη της σε 13 παιχνίδια ως φιλοξενούμενη. Για τη Μιλάνο από την άλλη πλευρά συνεχίστηκε ο κατήφορος αφού αυτή ήταν η έκτη ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια της ενώ και η μοναδική ήττα της ήταν αυτή που σημείωσε με μεγάλη δυσκολία επί της Μπάγερν εντός έδρας.

 

Η πρώτη περίοδος κύλησε με απόλυτα ισορροπημένο τρόπο μέχρι το 7ο λεπτό αφού δεν υπήρξε προβάδισμα μεγαλύτερο των τριών πόντων, και σημειώθηκαν τέσσερις ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενοι όμως έκαναν ένα σερί 6-1 μέχρι το τέλος της και την έκλεισαν προηγούμενοι με 21-16. Ο Μίτσοβ κρατούσε τη Μιλάνο -είχε 12 πόντους στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα- όμως η Χίμκι συνέχισε να έχει ένα μικρό προβάδισμα (27-31) βρίσκοντας λύσεις κυρίως από μακριά (7/14 τρίποντα στο ημίχρονο). Οι Ιταλοί πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στη δεύτερη περίοδο (34-33 στο 18') όμως στο τέλος του ημιχρόνου η Χίμκι ήταν και πάλι μπροστά (38-39).

 


Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο. Κράτησε τη Μιλάνο ακόμη πιο χαμηλά στην επίθεση και παίρνοντας σκορ κυρίως από τον Σβεντ και τον Γερέμπκο, προηγήθηκε ακόμη και με 12 πόντους (42-54 στο 26'). Στο 30' οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα σημαντικό προβάδισμα που όμως δεν ήταν ασφαλείας (51-59). Η Μιλάνο πλησίασε ακόμη περισσότερο (55-59 στο 31') όμως η Χίμκι αντέδρασε και δημιούργησε ξανά διψήφια διαφορά (55-66 στο 34'). Τα περιθώρια είχαν στενέψει για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα που έκανε την ύστατη προσπάθεια να αποφύγει την εντός έδρας ήττα. Μείωσε στους πέντε μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό (69-74) όμως ο Μπούκερ σημείωσε ένα κρίσιμο καλάθι στα 29'' (69-76) για να ακολουθήσει άστοχο τρίποντο του Ντέλα Βάλε πριν κάνει ο Γιόβιτς το τελικό 69-78.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Γιόνας Γερέμπκο τελείωσε το παιχνίδι με “double-double” έχοντας 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Είχε γενικότερα μία μεστή παρουσία με σημαντική προσφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ, βοηθώντας καθοριστικά τη Χίμκι.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Χίμκι στήριξε την επικράτηση της στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού αφού δεν επέτρεψε στη Μιλάνο να βρει ρυθμό και την κράτησε σχεδόν 14 πόντους κάτω από τον εντός έδρας μέσο όρο της (είχε 82,75 πόντους πριν το αποψινό παιχνίδι).

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ