15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Χίμκι «έτρεχε» με… 100 και πέρασε πάνω απ’την Άλμπα (vid)

Η Χίμκι, αν και αιφνιδιάστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, επικράτησε με το εμφατικό 104-87 της Άλμπα Βερολίνου στη 13η αγωνιστική της Euroleague και παρέμεινε εντός της 8άδας που οδηγεί στα play offs.  

Από την αρχή του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ με τη φιλοξενούμενη Άλμπα όμως να δείχνει πως πατάει καλύτερα και να αντιμετωπίζει το ματς με άγνοια κινδύνου, δείχνοντας διάθεση να παίξει στο γρήγορο ρυθμό που παραδοσιακά βολεύει τη Χίμκι. Mε τους Νιλς Γκίφι (14 π.) και Ρόκας Γκιντράιτις (17 π.) να «πυροβολούν» η Άλμπα έκλεισε την πρώτη περίοδο όντας στο +9 (32-23). 

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, η Χίμκι «ξύπνησε». Τα σουτ άρχισαν να μπαίνουν, ενώ Αλεξέι Σβεντ (22 π.)και Ντεβόν Μπούκερ (24 π.) έκαναν πάρτι κόντρα στη γερμανική άμυνα με τους Ρώσους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 54-51, αλλά παρά τη μικρή φαινομενικά διαφορά, τα επίπεδα στα οποία είχε ανέβει το σκορ και η εικόνα των δύο ομάδων έδειχναν ότι το ματς είχε... γυρίσει για τα καλά και έτσι ακριβώς ήταν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Άλμπα έμοιαζε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων με την τρίτη περίοδο να κλείνει με τη Χίμκι στο +14 (77-63) και τη συνέχεια του ματς να είναι τυπική διαδικασία ως το τελικό 104-87, που ανέβασε τη Χίμκι στο ρεκόρ 7-6 και την κράτησε μέσα στην 8άδα ενώ η Άλμπα υποχώρησε στο 4-9.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μπορεί ο Αλεξέι Σβεντ να ήταν ξανά το σημείο αναφοράς στην οργάνωση του παιχνιδιού της Χίμκι -αφού εκτός από τους 22 πόντους που πέτυχε «μοίρασε» και 8 ασίστ- αλλά ο Ντεβόν Μπούκερ, που σήμανε την αρχή της αντεπίθεσης στο δεύτερο δεκάλεπτο, του «έκλεψε» τον τίτλο του πολυτιμότερου πετυχαίνοντας «double - double» με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ έδωσε και 3 ασίστ, σε μία πολύ... γεμάτη εμφάνιση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα πολλά λάθη της Άλμπα Βερολίνου, που τέλειωσε το ματς με 15 έναντι μόλις 6 της Χίμκι, ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά στο ματς. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι Ρώσοι είχαν 10 κλεψίματα καταλαβαίνει εύκολα ότι οι φιλοξενούμενοι αγχώθηκαν πολύ όταν βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και εκτός της διαφοράς ποιότητας έπαιξε ρόλο και αυτή της εμπειρίας. 

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

https://www.youtube.com/watch?v=fERDCCDdJMg

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ