16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Χίμκι έκοψε την φόρα στο Μιλάνο (vid)

Η Χίμκι του ασυγκράτητου Αλεξέι Σβεντ έγινε η δεύτερη ομάδα στην φετινή Ευρωλίγκα που νίκησε το Μιλάνο. Η πρώτη ήταν η Μπάγερν στο Μόναχο στην πρεμιέρα, ακολούθησαν έξι σερί νίκες των Ιταλών μέχρι σήμερα στην Μόσχα το 87-79 να σπάσει το σερί τους. Η Χίμκι πήγε στο 6-2 και υπερτερεί πλέον της ομάδας του Μεσίνα που έχει το ίδιο ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις δικές της μεγάλες φιλοδοξίες στην διοργάνωση. 

Σε κονσέρτο για πολυβόλα εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, όπως μαρτυρά το 47-51 που ήταν το σκορ του και το οποίο έχει απλή εξήγηση. Η μεν Χίμκι είχε σε τέτοιο ρόλο μόνο τον Σβεντ που τελείωσε με 17 πόντους, το δε Μιλάνει είχε περισσότερους, με μπροστάρηδες Σκόλα (14π) και Νέντοβιτς. 

Οι Ιταλοί πήγαν στο +9 στο 22', με το υπέρ του 56-47 αλλά ακολούθησε ένα εμφατικό 16-0 της Χίμκι, με τον Γερέμπκο επιθετικό εκφραστή και πολύ δυνατή άμυνα για να φέρει το σκορ στο 63-56 στο 27'30''. Ο Ροντρίγκεθ το πήρε πάνω του για το Μιλάνο και η λήξη του δεκαλέπτου είχε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 65-65

Η Χίμκι είχε πατήσει καλά στο παρκέ, ο Σβεντ με τον Γερέμπκο βομβάρδιζαν κατά βούληση, οι παίκτες του Μεσίνα τα... έσπαγαν και το σερί 15-3 των γηπεδούχων μέχρι το 35'30'' έφερε το 80-68 που είχε γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους.

ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ: Οσο περίεργο ακούγεται το "Σουηδός μπασκετμπολίστας" τόσο... αποτελεσματικό το κάνει ο Γιόνας Γερέρμπκο. Ο Σβεντ χρειαζόταν απαραίτητα συμπαράσταση και ο "ψυχρός" Σουηδός του την πρόσφερε απλόχερα σε μια απολαυστική για τον ίδιο βραδιά.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η.. ανατριχιαστική ισορροπία των δύο ομάδων στην πλειοψηφία των στατιστικών κατηγοριών, "διαταράχτηκε" στα δίποντα και εκεί κρίθηκε το ματς, με το  21/34 και 61,8% των Ρώσων να δίνει προβάδισμα έναντι του 16/37 και μόλις 43,2% των Ιταλών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ