20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η “φωτογραφική” wild card επόμενη… πατέντα


Η "παράδοση" που φαίνεται ότι έχει υπάρξει από τον Πανιώνιο, πιθανότατα θα σπάσει το δίδυμο Αρη - ΠΑΟΚ που έμοιαζε πολύ πιθανό για τον υποβιβασμό μέχρι πρόσφατα. Γι' αυτό και έχει μπει πρόσκαιρα στο περιθώριο το τερατούργημα που απεργάστηκαν οι φωστήρες του ΕΣΑΚΕ για αναδιάρθρωση, με 16 ομάδες στο ταλαίπωρο πρωτάθλημα που δεν αντέχει ούτε τις 14 και, το χειρότερο, χωρίς να πέσει ομάδα που δεν υπάρχει γραμμένο πουθενά.


Επειδή όμως με τους απίθανους αυτούς τύπους δεν βγάζεις ποτέ άκρη κι επειδή μια ομάδα της... περιφέρειας Γαλατσόπουλου, το χειρότερο η δική του ομάδα, ο ΠΑΟΚ δύσκολα την γλιτώνει, οι πατέντες συνεχίζουν να αναζητούνται.


Το όποιο εγχείρημα θα γινόταν πολύ πιο προσιτό αν ο Ολυμπιακός δεν ανέβανε αγωνιστικά, θα έλεγαν "πρέπει να δυναμώσει το πρωτάθλημα, άρα να ανέβει ο Ολυμπιακός άρα να βρούμε έναν συνολικό τρόπο και για άλλους". Μόνο που ο Ολυμπιακός, με την φόρα που έχει πάρει, αν πάρει το εντός ματς με τον Διαγόρα, ουσιαστικά ανέβηκε. Γιατί και στα πλέι οφ θα μπει έτσι και 2-0 θα έχει τους Δρυοπιδέους που είναι η μοναδική ουσιαστική απειλή.


Αρα; Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για τον ΠΑΟΚ που να μην προκαλέσει και πολύ. Η ιδέα ήδη έπεσε. Το σενάριο να δηλώσει απόσυρση τουλάχιστον μία ομάδα από αυτές που θα σωθούν, είναι ορατό. Να πάνε αμέσως λοιπόν σε διαδικασία wild card. Να μπει "παραθυράκι" να μπορέσει να την διεκδικήσει αυτή ακόμα και ομάδα που έπεσε. Και να μπουν τέτοια κριτήρια για την κάρτα, μεγάλου γηπέδου, εμπορικότητας κλπ, που να γίνει "φωτογραφική" ώστε κανείς από όσοι προηγούνται, αφού όποιος υποβιβάζεται πάει τελευταίος στην επόμενη κατηγορία, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα κριτήρια αυτά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ