38.5 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Η φετινή Μακάμπι δεν αστειεύεται (pics+vids)

Αποφασισμένη να επιστρέψει για τα καλά στα παλιά στάνταρ είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που επιβλήθηκε 74-68 της Μπασκόνια. Οι Ισραηλινοί κατέβαλαν την αντίσταση των Βάσκων που πάλεψαν απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 6 πόντους (10-16) αλλά η Μακάμπι επέστρεψε. Ο Κόουλ με buzzer beater τρίποντο έκανε το 19-16 στο δεκάλεπτο και το σερί των γηπεδούχων συνεχίστηκε, φτάνοντας στο 13-0, πριν το διακόψει ο Βόιγκτμαν. Η ομάδα του Σπάχια πατούσε πλέον καλύτερα. Τι κι αν οι Βάσκοι προσπάθησαν να μειώσουν με Σενγκέλια και Ντιόπ, η Μακάμπι είχε τις απαντήσεις για το 39-30 του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το προηγούμενο. Η άμυνα της Μακάμπι έσφιγγε την Μπασκόνια και σταθερά η «ομάδα του λαού» άνοιγε την διαφορά. Στο 25’ το σκορ ήταν 48-34. Ο Μπομπουά προσπάθησε να πάρει στις πλάτες του την ομάδα του και σε συνεργασία με τον Σενγκέλια έφεραν τους Ισπανούς στο -3, 56-53. Τα κάστανα από την φωτιά ανέλαβε να βγάλει ο Ρολ που έδωσε ανάσες στους Ισραηλινούς για το 62-55 στο 34'. Εφτάψυχοι οι Βάσκοι, μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού και με 3 λεπτά για το τέλος βρίσκονταν στο καλάθι (66-64), πριν ο Κόουλ και ο Τόμας αποκαταστήσουν την τάξη.

Κατευθείαν από το ΝΒΑ: ...ο Νόρις Κόουλ με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο πρώην άσος των Θάντερ και Πέλικανς δίνει το κάτι παραπάνω στην Μακάμπι.

Με την γλώσσα των αριθμών: 24/45 δίποντα για την Μακάμπι σε ένα κατά τ' άλλα μοιρασμένο ματς (34-29 ριμπάουντ, 17-15 ασίστ, 8-11 λάθη).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Το... buzzer του Νόρις Κόουλ:

Και το coast to coast:

Θυμηθείτε μερικές ακόμη θεαματικές φάσεις ΕΔΩ.

Φωτογραφίες από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ