15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Φενέρ παρέδωσε νωρίς το πνεύμα… (vids)

Πριν το παιχνίδι είχαμε πει ότι ήταν ένα παιχνίδι που κριθεί στο ποιος θα είναι πιο σκληρός. Η Fenerbache , η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα αλλά και η 2η καλύτερη άμυνα είχε απουσίες … δεν ήταν σε καλή κατάσταση πριν από το παιχνίδι. Μια ομάδα που στηρίζεται στην λειτουργία σίγουρα έχει πρόβλημα όταν κάποια από τα γρανάζια δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν. Ηταν ξεκάθαρο ότι και ο Vesely αλλά και ο Kalinic “έσφιξαν τα δόντια” όπως συνηθίζεται να λέμε και πάλεψαν όσο μπορούσαν. Δεν ήταν αρκετό απέναντι στο επιθετικό ταλέντο της Anadolu Efes. Οι επιδόσεις λοιπόν στο συγκεκριμένο αγώνα και μάλιστα παίζοντας σβηστά για ένα 3λεπτο τουλάχιστον :


ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑ ΚΑΤΟΧΗ EUROLEAGUE 1.12

EFES ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑ ΚΑΤΟΧΗ 1.19

FENERBACHE ΑΜΥΝΑ ΑΝΑ ΚΑΤΟΧΗ 1.08

- EFES στον ημιτελικό 1.36 !!

Τα ποσοστά ευστοχίας μιλάνε από μόνα τους και δεν χρειάζεται το παιχνίδι ιδιαίτερη ανάλυση. Ο Larkin έδωσε το σύνθημα και οι άλλοι ακολούθησαν. Στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου με το σκορ να είναι 55-59 είδαμε την παρακάτω φάση

Αυτή είναι η αρχή του τέλους για την Fenerbache , καθώς μετά από αυτό το σημείο η Efes δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ήταν πολύ φανερή η κούραση αλλά και για κάποιο λόγο το έλλειμμα ψυχολογίας που είχαν οι παίκτες της Fenerbache. Η επόμενη άμυνα … η Efes 2 κατοχές πιο μετά δοκιμάζει το ίδιο ακριβώς σύστημα και ο Melli χωρίς καμία πίεση χάνει το rebound από τα χέρια του.

Ξεκινώντας λοιπόν από το 55-59 και μέσα σε 4 κατοχές για τον καθένα είχαμε αυτήν την επίθεση στο τέλος αυτού του σημείου του αγώνα.

Με αυτά τα ελάχιστα κλιπ από το παιχνίδι , απλά βλέπουμε ότι το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε όταν απλά η Fenerbache παρέδωσε πνεύμα αμυντικά. Είχα πει πριν το ματς ότι με τις συγκεκριμένες απουσίες που είχε η Fenerbache , έχανε αρκετή από την ποιότητα της , ιδιαίτερα στο επιθετικό τομέα. Ο μόνος τρόπος να μείνει ζωντανή , ήταν να προσπαθήσει όπως είχα πει να κρατήσει παρά τις απουσίες της , χαμηλά την τρίτη καλύτερη επίθεση της EUROLEAGUE.


 

 

 

Αξιοσημείωτο είναι ο αριθμός των τρίποντων που επιχείρησε η   EFES αλλά επίσης και πόσα καλάθια από αυτά που έβαλαν ήρθαν από ASSIST. Ο μέσος όρος καλαθιών από ASSIST λοιπόν στην EUROLEAGUE είναι 60% , με την EFES να παίζει στο 63%. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο αριθμός αυτός ήταν 41% !! Αυτό έχει πολλές τακτικές εξηγήσεις , αλλά το πιο απλό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι απλά η Fener απέτυχε παταγωδώς να βγάλει την σκληράδα την οποία έβγαζε όλη την χρονιά και για την οποία μιλούσαμε πριν το παιχνίδι.

 

Η EFES πήγε το παιχνίδι στην προσωπική ικανότητα των παικτών της , διάβασε πολύ καλά αυτά που της δόθηκαν και πολύ δίκαια πέρασε στον τελικό. Η Fenerbache υστέρησε πολύ , ιδιαίτερα στους χειριστές που εκτός του Σλούκα είχε εκτός παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση όλους τους άλλους χειριστές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ