20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η Φενέρ… επιστρέφει!

Παίζοντας ωραίο μπάσκετ ανά διαστήματα και εγκλωβίζοντας όλα τα επιθετικά ατού των Βάσκων, η Φενέρ πήρε μία σπουδαία νίκη επί της Μπασκόνια εκτός έδρας με σκορ 79-65.

Το ματς ξεκίνησε με τους Τούρκους να μπαίνουν πολύ δυνατά και να παίρνουν γρήγορα μία διαφορά, χάρη κυρίως στις επιθετικές ορέξεις των Ουίλιαμς και Βέστερμαν. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν μονοδιάστατα με τον Σενγκέλια να είναι ο μόνος επιθετικός πόλος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν λύσεις και να μένουν πίσω στο τέλος του δεκαλέπτου με 11-20. Στο 2ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν περισσότερες λύσεις. Ωστόσο και πάλι μοναδική απειλή αποτελούσε ο Γεωργιανός φόργουορντ, ενώ στην εξίσωση μπήκαν και οι Ντε Κολό, Μαχμούτογλου για την Φενέρ η οποία κατάφερε να ανοίξει την διαφορά με μακρινά σουτ και να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά 14 πόντων (28-42).

Η 3η περίοδος ξεκίνησε όπως και οι προηγούμενες δύο με την Φενέρ να δίνει το ρυθμό που επιθυμεί και να παραμένει με άνεση μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά. Ο Φολ βοήθησε στο σκοράρισμα τον απελπιστικά μόνο Σενγκέλια, αλλά οι Τούρκοι είχαν περισσότερες λύσεις με τους Ντατόμε και Βέστερμαν να παίρνουν αρκετές προσπάθειες και αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά στο φινάλε της 3ης περιόδου (45-62), τελειώνοντας την υπόθεση νίκη. Η 4η περίοδος υπήρξε τυπική διαδικασία με τις δύο ομάδες να ρίχνουν ρυθμό και να αποδέχονται το αποτέλεσμα. Ο Ζοτς είδε ήρεμος για 2η συνεχόμενη αγωνιστική τα τελευταία λεπτά ενός αγώνα της Φενέρ φέτος, γεγονός που ίσως δείχνει πως βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης.

MVP: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν ο πολυτιμότερος των νικητών έχοντας 16 πόντους, 5  ριμπάουντ και 3 ασίστ, παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι Βάσκοι σούταραν με 27,3% από τα 6,75μ., επίδοση που δε θα μπορούσε να τους φέρει τίποτα άλλο παρά μία μεγάλη σε έκταση ήττα κόντρα σε μία ομάδα με την ποιότητα της Φενέρ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ