20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Φενέρ αρνείται να χάσει

Η κορυφή της Ευρωλίγκας χωράει μόνο έναν, την Φενερμπαχτσέ. Με δύο μεγάλες ανατροπές, στην τρίτη περίοδο, αλλά και στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του Ομπράντοβιτς νίκησε την ΤΣΣΚΑ με 79-75 παρότι οι Ρώσοι κυριάρχησαν κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο. Ασταμάτητο σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιαν Βέσελι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας καταιγισμός της ΤΣΣΚΑ που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Με τον Χάκετ να δίνει το σύνθημα, τον Χάντερ να ακολουθεί, την άμυνα να κλείνει κάθε δίοδο προς το καλάθι και υπεροπλία στα ριμπάουντ, οι Ρώσοι στο 6'30'' είχε ξεπεράσει το νταμπλ σκορ με 10-22, έκλεισαν το δεκάλεπτο με 18-26 και διατηρώντας αμείωτο τον ρυθμό τους στην δεύτερη περίοδο, πήγαν στο ημίχρονο με 36-48.

Η  Φενέρ όσα δεν έκανε σε ολόκληρο το πρώτο 20λεπτο τα έκανε στα έξι πρώτα λεπτά του δεύτερου. Με ασφυκτική άμυνα, τρέξιμο και αιχμές του δόρατος τους Ντατόμε και Μέλι έκανε σερί 16-0 και προσπέρασε με 52-48. Την πελαγωμένη ΤΣΣΚΑ κράτησε στην επιφάνεια ο Ροντρίγκες με προσωπικούς πόντους και το 60-62 του δεκαλέπτου μαρτυρούσε ισορροπία... τρόμου.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε δυναμική είσοδο στην τελευταία περίοδο και προηγήθηκε με 67-60, μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο πάλι από το +7, με το σκορ να είναι 67-74, αλλά η Φενέρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ενα καλάθι του ασταμάτητου Βέσελι στο 39' έκανε το 77-75, σερί 10-1 δηλαδή,  δύο βολές του Σλούκα στα τελευταία δευτερόλεπτα σφράγισαν την νίκη της Φενέρ.

ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ: Ο ΓΙαν Βέσελι σε κάθε αγώνα της Φενέρ γράφει και μια σελίδα στο πιο λαμπρό κεφάλαιο της καριέρας του. Σήμερα ήταν και πάλι απολαυστικός, τελείωσε το ματς με double double και όταν πήρε μπρος έβαλε τους αντιπάλους στα καλάθια.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενέρ πήρε 14 ριμπάουντ περισσότερα από την ΤΣΣΚΑ, 35-21. Πήρε και 14 επιθετικά έναντι... 1 του αντιπάλου. Δεύτερες ευκαιρίες που συντέλεσαν αποφασιστικά στην μεγάλη ανατροπή.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ