19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Φενέρμπαχτσε μείωσε το μπάτζετ της πάνω από 10 εκατ. δολάρια

Τα οικονομικά δεδομένα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έχουν αλλάξει για πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων είναι και η Φενέρμπαχτσε.

Ο Αλί Κοτς παραδέχθηκε πως ο οικονομικός προϋπολογισμός τους είναι πολύ χαμηλότερος εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια, συγκεκριμένα μειωμένος κατά περίπου 10-12 εκατ. δολάρια. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, που πήρε τη… σκυτάλη από το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα έχει δηλαδή να διαχειριστεί ένα μπάτζετ γύρω στα 18-20 εκατ. δολάρια, για να φτιάξει το καινούριο ρόστερ.

«Από τα 30 εκατ. δολάρια το μπάτζετ έπεσε στα 18-20. Έπρεπε να γίνει. Πρέπει να δούμε γιατί φθάσαμε εδώ. Το χρέος του μπασκετικού τμήματος είναι το μισό του ποδοσφαιρικού», παραδέχθηκε ο πρόεδρος του συγκροτήματος της Κωνσταντινούπολης, για να προσθέσει: «Οι δρόμοι μας με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς χώρισαν. Μας έδωσε συμβουλές και τον ευχαριστούμε. Το να τον αντικαταστήσεις δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα. Οι Σεμί Οζσόι (αντιπρόεδρος) και Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (τζένεραλ μάνατζερ) έκαναν φοβερή δουλειά μέσα σε δεκαπέντε ημέρες».

Αναφερόμενος στον 48άχρονο τεχνικό, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της «Φενέρ», πρόσθεσε: «Φέραμε ένα εξαιρετικό όνομα, το οποίο και έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τον κόσμο που γνωρίζει μπάσκετ. Ήταν έκπληξη για πολλούς. Δεν το περίμεναν, αλλά κάναμε καλή δουλειά. Υπάρχουν ακόμα μερικά βήματα που πρέπει να γίνουν για το ρόστερ. Εάν κοιτάξουμε τους αριθμούς τα πάμε πολύ καλά, ειδικά όσον αφορά στην σχέση κόστους-απόδοσης. Θα δούμε τα αποτελέσματα στο γήπεδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ