16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η υψηλότερη ανταμοιβή και τα μεγάλα όνειρα του Καζακστάν (pics)

Το Καζακστάν έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αλλά δεν θέλει να μείνει εκεί.

Το όνειρο της συμμετοχής στην Κίνα παραμένει «ζωντανό» για τους παίκτες του Μικχαΐλ Καρπένκο, που στα πρώτα δύο «παράθυρα» της FIBA είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την τρομερή στήριξη των φιλάθλων τους, δίνοντας και τα τρία ματς τους στην Αστάνα. «Μου αρέσει το νέο σύστημα των προκριματικών, δίνουν μια σπουδαία ευκαιρία να αυξήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν το άθλημα έρχεται στη χώρα σου και οι φίλαθλοι μπορούν να δουν από κοντά παγκοσμίου επιπέδου παίκτες δημιουργείται μια τρομερή ευκαιρία και για εκείνους, αλλά και για τους παίκτες. Οι διεθνείς, από την πλευρά τους. μπορούν να αισθανθούν την κολοσσιαία υποστήριξη που έχουν από τους συμπατριώτες τους. Στα προκριματικά γίναμε "ένα" με τον κόσμο και συνειδητοποιήσαμε πως μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, δηλώνοντας πως το Καζακστάν μπορεί να δώσει ωραία ματς, δείχνοντας παράλληλα τη δύναμή του», παραδέχθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο Ρούσταμ Γέργκαλι.

Το Καζακστάν έχει μέχρι στιγμής απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του Δ’ Ομίλου της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας με το Ιράν. Η πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο είναι μόνο το πρώτο βήμα… «Είναι πολύ καλό που το μπάσκετ ήρθε στη χώρα μας και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δείξαμε πώς παίζουμε μπάσκετ και πώς αγωνίζεται η Εθνική. Ειδικά οι νεαρότεροι υποστηρικτές μας ήρθαν σε επαφή με το άθλημα, με τους παίκτες, κι έτσι κρατήθηκε "ζωντανό" το ενδιαφέρον τους. Οι νεότεροι παίκτες περιμένουμε, τώρα, να είναι καλύτεροι στο μέλλον. Υπάρχει πάντα η ευκαιρία και η Εθνική προσπαθεί να την αρπάξει με αυτοπεποίθηση. Δείξαμε πρόοδο στα "παράθυρα", κατά τη γνώμη μου. Θα ήταν ωραία να ενισχύσουμε τώρα τις πιθανότητές μας να φθάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, προσθέτοντας κάποιους έμπειρους παίκτες στο ρόστερ μας, αν και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με αυτούς που έχουμε. Φυσικά, η ύπαρξη ενός έμπειρου κόουτς στην άκρη του πάγκου σου πάντα σε βοηθάει να φθάνει στις νίκες που θες. Προσπαθούμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι μας και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», συμπλήρωσε ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ της Αστάνα.

Ο Ρούσταμ Γέργκαλι είναι ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, γεγονός που τον γεμίζει υπερηφάνεια. Όπως, άλλωστε, πρόσθεσε: «Είμαι πατριώτης. Είμαι υπερήφανος για τη χώρα μου και που παίζω με το εθνόσημο στο στήθος. Το να είσαι αρχηγός της εθνικής ομάδας, που εκπροσωπεί τη χώρα σου στις διεθνείς διοργανώσεις, είναι μια εκδήλωση πατριωτισμού και νομίζω πως κάθε παίκτης θα ήθελε να είναι στη θέση μου. Όλοι οι παίκτες θέλουν να καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, γιατί είναι η υψηλότερη ανταμοιβή που μπορείς να έχεις στην καριέρα σου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ