20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η υπέρτατη σύγκριση από τα 6,75! Λοτζέσκι vs Γκρέι (pics, vids)

Κάθε Σαββατοκύριακο κάνουν τα καλάθια της Basket League να αναστενάζουν. Το ίδιο και εκείνα του BCL. Όπου και να πάρουν την μπάλα, πίσω από σκριν, εν κινήσει ή εν στάσει είναι ικανοί να ευστοχήσουν. Είναι αποδεδειγμένα οι πιο... σεσημασμένοι «τρίποντοι» του ελληνικού Πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια και η φόρα με την οποία μπήκαν στο φετινό, είναι μια καλή αφορμή για να βάλουμε τα τρίποντα επιτεύγματα τους πλάι-πλάι. Ματ Λοτζέσκι VS Στίβεν Γκρέι.

 


Ο Λοτζέσκι διανύει την 7η σεζόν του στην Ελλάδα και άρχισε το Πρωτάθλημα έχοντας 10/17 τρίποντα σε τέσσερα παιχνίδια ενώ ο Γκρέι είναι για 5η χρονιά στη χώρα μας και μπήκε στο φετινό Πρωτάθλημα με 10/27 σουτ από τα 6,75 στα πέντε ματς του Περιστερίου.

 


Χωρίς να είναι απαραίτητο να αναδείξουμε έναν... νικητή, η σύγκριση των επιτευγμάτων των δύο Αμερικανών σουτέρ στο ελληνικό Πρωτάθλημα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Το basketa.gr συγκέντρωσε τους συνολικούς αριθμούς τους στα τρίποντα, τις κορυφαίες επιδόσεις τους αλλά και τα νούμερα τους ανά αντίπαλο.

 


Ο Ματ Λοτζέσκι έχει καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στην καριέρα του στην Basket League αλλά ο Στίβεν Γκρέι έχει μεγαλύτερο μέσο όρο εύστοχων προσπαθειών και μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων σουτ σε ένα ματς.

 

 

Οι... αγαπημένοι αντίπαλοι του Λοτζέσκι

 


Στη διαδρομή του στην Basket League στην οποία έχει φτάσει πια 147 συμμετοχές, ο Ματ Λοτζέσκι αντιμετώπισε 29 διαφορετικές ομάδες. Το Περιστέρι είναι εκείνη απέναντι στην οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας, με εξαίρεση τις ομάδες που βρέθηκαν μόνο για μία σεζόν στον δρόμο του στην Ελλάδα.

 


Στον αντίποδα το εντυπωσιακό ποσοστό του πηγαίνει περίπατο όταν αντιμετωπίζει τον Άρη αφού με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είχε 12/50 τρίποντα! Υπήρξαν και χειρότερες επιδόσεις -όπως κόντρα στον ΚΑΟΔ και τον Πανελευσινιακό- αλλά με μικρότερους απόλυτους αριθμούς. Αναλυτικά οι αριθμοί του Λοτζέσκι στα τρίποντα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ανά αντίπαλο αλλά και συνολικά...

 

 

Ο Λοτζέσκι μπήκε «ζεστός» στη φετινή σεζόν και τα επιτεύγματα του δεν περιορίζονται στην Basket League. Στα τρία πρώτα ματς της ΑΕΚ στο BCL έχει 13,7 πόντους με 7/10 δίποντα και 7/12 τρίποντα.

 

 


Η ΑΕΚ δεν ταιριάζει στον Γκρέι

 


Η ανάλυση των αριθμών του Στίβεν Γκρέι ως προς τα τρίποντα στην Basket League, αναδεικνύει τους αγαπημένους αντιπάλους του και εκείνους απέναντι στους οποίους δεν έχει καλή παράδοση. Στην πρώτη κατηγορία, υπολογίζοντας εκείνες απέναντι στις οποίες έκανε περισσότερα από δύο παιχνίδια, ανήκουν ο Ηρακλής και ο Προμηθέας, ενώ από την άλλη πλευρά ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τον αναγκάζουν να εκτελεί με ποσοστά μακριά από τα συνηθισμένα επίπεδα του.

 

 

Θυμηθείτε το μεγαλύτερο τρίποντο σόου του Γκρέι, που ήταν στην πρεμιέρα του Περιστερίου στο φετινό BCL απέναντι στη Ρίτας...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ