21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η υπέρβαση του Κεραυνού και… η αναμονή για το Champions League

Βρισκόμαστε αισίως στην τελευταία αγωνιστική της 2ης φάση του FIBA Europe Cup, με τέσσερις ομάδες να έχουν ήδη προκριθεί στα playoffs και ακόμη οκτώ θα παλέψουν για τα τέσσερα εναπομείναντα, με εκείνες που συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να πάρουν την τρίτη θέση να ρίχνουν «ματιές» και στο τι θα συμβεί ταυτόχρονα στο Basketball Champions League.

Γράφει ο Γιάννης Μπίτας

Στον 9ο όμιλο όλα έχουν κριθεί. Λε Πορτέλ και Νίζνι βρίσκονται στην επόμενη φάση με την Μπασακσεχίρ να ψάχνει νίκη που ίσως είναι χρήσιμη σε περίπτωση που περάσουν και καλύτεροι τρίτοι.

Στον 10ο όμιλο η Φέχερβαρ έχει προκριθεί και αν χάσει με λιγότερους από 7 πόντους θα περάσει πρώτη με δεύτερη την Κορμέντ. Αν η Κορμέντ κερδίσει με περισσότερους από 8 περνά αυτή πρώτη, αν χάσει όμως και συνάμα κερδίσει η Μπουγιουτσεκμέτσε, τότε μένει εκτός.

Στον 11ο όμιλο η Μπάκεν είναι ήδη στους «16». Η πρόκριση θα κριθεί στον αγώνα Τσμόκι-Μόρναρ. Οι φιλοξενούμενοι περνούν ακόμα και με ήττα 6 πόντων. Τέλος, η Ζολνόκι θα ψάξει για νίκη κόντρα στους Δανούς για να είναι 3οι και να ελπίζει σε καραμπόλα από το Basketball Champions League.

Στον όμιλο του Κεραυνού τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα. Ξεκινώντας με την Γκρόνιγκεν με απλή νίκη περνά ή με ήττα και νίκη της Κλουζ. Δεν περνά αν χάσει με περισσότερους από 24 πόντους από την Μονς. Ο Κεραυνός ξέρει τι ζητάει στην Ρουμανία, μόνο νίκη. Η Κλουζ από την άλλη εκτός του να κερδίσει ζητάει νίκη της Γκρόνιγκεν ή αν κερδίσει η Μονς αυτή να πάρει αποτέλεσμα με διάφορα 15 πόντων από αυτό που πάρουν οι Βέλγοι κόντρα στους Ολλανδούς. Τέλος, η Μονς θέλει νίκη του Κεραυνού ή αν κερδίσουν οι Ρουμάνοι να μην συμβεί το αποτέλεσμα με την διαφορά 15 πόντων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ