20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΤΣΣΚΑ πάγωσε την Φερ…Νάντο Μπουέσα

Η ΤΣΣΚΑ αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να λυγίσει, έστω και μετά από εντός έδρας ψυχρολουσία. Το 84-77 μέσα στην Βιτόρια ξανέδωσε στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη το πλεονέκτημα έδρας, έκανε το 2-1 και θέλει άλλη μια νίκη για να περάσει στο φάιναλ φορ, όπου αν τα καταφέρει θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του εκπληκτικού Νάντο Ντε Κολό.

Η ΤΣΣΚΑ θέλησε να αιφνιδιάσει και να κόψει ενθουσιασμό αντιπάλου και έδρας και το πέτυχε με γρήγορο παιχνίδι και τρίποντα. Ο Βοροντσέβιτς στην πεντάδα με 2/2 για αρχή ήταν το παράδειγμα, Ντε Κολό και Ροντρίγκεθ ακολούθησαν, ο Χάινς ήταν απροσπέλαστος πίσω και κάπως έτσι οι Ρώσοι στο 6' πήραν διψήφια διαφορά, 17-6 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 28-18.

Η Μπασκόνια αποφάσισε να πάει σε αυτά τα νερά και βρήκε στο πρόσωπο του Χίλιαρντ αυτόν που θα την καθοδηγούσε. Ο Αμερικανός έβαλε μακρινά σουτ, άνοιξαν έτσι και διάδρομοι, συγκράτησε την ορμή της ΤΣΣΚΑ και την διαφορά και το ημίχρον έληξε με 39-46. Ξεκάθαρη η υπεροπλία της ΤΣΣΚΑ σε όλο το διάστημα, αλλά τίποτα δεν ήταν τελειωμένο.  

Η Μπασκόνια άλλαξε τρόπο επίθεσης βλέποντας τον Πουαριέ αποτελεσματικό, η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τρίποντο οίστρο της και η διαφορά μειώθηκε σε απόσταση ενός σουτ, 59-62 στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βάζοντας το ματς σε νέα αφετηρία.

Καλά τα δίποντα, αλλά τα τρίποντα... δίνουν κάτι παραπάνω ειδικά όταν είσαι σε φάση μεγάλης αντεπίθεσης. Κι όταν έχεις τον Ματ Τζάνινγκ στο ρόστερ, τα επιχειρείς. Δύο μαζεμένα μέχρι το 31', έφεραν την Μπασκόνια μπροστά με 65-62 και σε ρόλο οδηγού.

O Ντε Κολό ήταν ο ηγέτης που χρειάστηκε στα δύσκολα η ΤΣΣΚΑ και με εννέα μαζεμένους προσωπικούς πόντους την επανέφερε στο προβάδισμα με 71-67 στο 33'.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ: Η Μπασκόνια έκανε μεγάλη αντεπίθεση και προηγήθηκε στις αρχές της τελευταίας περιόδου, με την ΤΣΣΚΑ να δείχνει πανικοβλημένη. Κάπου εκεί, ο Νάντο Ντε Κολό πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Σκόραρε μόνος του για πέντε λεπτά, αποκατέστησε την τάξη και με συνολικά 28 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ πήρε έξι περισσότερα ριμπάουντ, 41-35 όμως ήταν κρίσιμα στην τελευταία περίοδο και την βοήθησαν να ανακτήσει το προβάδισμα και να μπει με πλεονέκτημα στην τελική ευθεία, το οποίο και κράτησε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ