20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η ΤΣΣΚΑ «ισοπέδωσε» την Εφές (vid)

Η ΤΣΣΚΑ δεν άφησε την Εφές να πάρει ανάσα και μετέτρεψε το θεωρητικό ντέρμπι της αγωνιστικής σε περίπατο, με το 100-65 να είναι η 11η νίκη σε 14 αγώνες για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και η τρίτη συνεχόμενη ήττα των Τούρκων που δε σηκώνουν κεφάλι όσο είναι ντεφορμέ οι περιφερειακοί της και κυρίως ο Σέιν Λάρκιν. Η ΤΣΣΚΑ έκανε τον... περίπατό της και χωρίς τους Ντάνιελ Χάκετ και Τζόελ Μπολομπόι.

Η ΤΣΣΚΑ πόνταρε στην άμυνά της από το ξεκίνημα του αγώνα γνωρίζοντας ότι η Εφές περνάει δύσκολο επιθετικό... φεγγάρι και της βγήκε, αφού στο 5'30'' το σκορ ήταν 12-2! Με δική της ευστοχία στα τρίποντα και πλουραλισμό από Τζέιμς, Χίλιαρντ και κυρίως Σενγκέλια σε αυτό το διάστημα, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 20-13.

Η αντίδραση των Τούρκων ήρθε με τον Ντάνστον που έστησε πάρτι στις ρακέτες, σκοράροντας και μαζεύοντας ριμπάουντ, οι Τούρκοι μείωσαν σε 38-34 στο 18', αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με ένα 9-0 σερί της ΤΣΣΚΑ και με σκορ 47-34

Το σερί της ΤΣΣΚΑ συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, πήγε στο 15-0 για το 53-34 στο 22' και παρότι υπήρχε ακόα σχεδόν ένα ημίχρονο έφερε την ολική κατάρρευση της Εφές που δεν αποδείχθηκε και πολύ δύσκολη υπόθεση. Η περίοδος έληξε με διαφορά 25 πόντων, 74-49, στο 32' είχε ξεπεράσει τους 30 πόντους, 85-53 και φυσικά το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν πλέον η τελική έκταση του σκορ. 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ: Τραβάει σε μάκρος το ντεφορμάρισμα του Σέιν Λάρκιν. Σήμερα δεν είναι μόνο ότι τέλειωσε το ματς με 4 πόντους, αλλά ότι έδειχνε να... παραπατάει όσο τον χρησιμοποίησε ο Αταμάν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: H ΤΣΣΚΑ είχε διπλάσιο ποσοστό ευστοχία στα δίποντα(!) με 70% έναντι 35% της Εφές και αυτό ήταν ίσως το πιο ενδεικτικό από τα πολλά... συντριπτικά στατιστικά που μπορεί να δει κάποιος στο σημερινό παιχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ