17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ΤΣΣΚΑ «γεμίζει» και… γκαζώνει (vid)

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πάτησε παρκέ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ όλο και πατάει καλύτερα, το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ γεμίζει μετά τα μαζεμένα πλήγματα λόγω κορονοϊού στην αρχή της σεζόν και η μηχανή αρχίζει να δουλεύει. Το 84-75 επί της πολύ δυνατής φέτος Βαλένθια ήρθε δίκαια, με αρκετά καλά διαστήματα απόδοσης, είχε και αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά πλέον είναι φανερό ότι ο Δημήτρης Ιτούδης μπορεί να βρίσκει πολλές λύσεις από τον πάγκο για κάθε δυσκολία. Στο 3-3 οι Ρώσοι που νίκησαν μετά από δυο ήττες, στο 3-2 η Βαλένθια που έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Βαλένθια «εγκλώβισε» την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο δεκάλεπτο, κρατώντας εκτός ρυθμού κυρίως τους Τζέιμς και Κλάιμπερν, προηγήθηκε με 13-16 και η περίοδος έληξε με 17-16. Το σκορ πήγε μέχρι το 28-16 με το διακοπτόμενο σερί να φτάνει το 15-0, αλλά οι Ισπανοί με αποκάλυψη τον Πραντίγια κάλυψαν τη διαφορά και ισοφάρισαν σε 30-30. Κάπου εκεί... αφυπνίστηκε ο Μάικ Τζέιμς έβαλε 8 συνεχόμενους πόντους, το σκορ πήγε στο 42-32 και το ημίχρονο έληξε με 42-35.

Η ΤΣΣΚΑ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με ένα γρήγορο 5-0 φτάνοντας στο +12, 47-35, κράτησε μέχρι το 27' μια διαφορά πέριξ των δέκα πόντων, όμως η Βαλένθια με τον Βίβες να δίνει ρυθμό και σκορ και ανεβάζοντας πάλι την αμυντική της πίεση, έφτασε στο 59-58 και το δεκάλεπτο έληξε με 62-58 και έντονο ενδιαφέρον για το φινάλε.

Η ΤΣΣΚΑ βρήκε λύσεις από το τρίποντο, με τρία σε τρία λεπτά έφτασε στο 71-60, η Βαλένθια κάπου έχασε την πίστη της σε μία ακόμα αντεπίθεση και έτσι η τελευταία περίοδος κύλησε με τους Ρώσους σε σταθερή απόσταση και εν τέλει στη νίκη χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕ: Ο συνήθης ύποπτος Μάικ Τζέιμς ήταν αυτός που έδωσε την πρώτη ώθηση στην ΤΣΣΚΑ στο πρώτο ημίχρονο, ο έτερος συνήθως ύποπτος ήταν αυτός που... κλείδωσε το ματς. Ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν τα σίγουρα χέρια στην τελευταία περίοδο που έδινε λύσεις σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης της Βαλένθια.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ φημίζεται για το... αλέγκρο παιχνίδι της, όμως ο σημερινός απολογισμός των 6 λαθών, μαρτυρά ένα απόλυτα μυαλωμένο παιχνίδι και υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης που αποτέλεσε εγγύηση επιτυχίας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ